Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Berusade ögonvittnen minns lika bra som nyktra

    Vittnesmål av alkoholpåverkade brukar sällan ses som tillförlitliga. Angelica Hagsands forskning visar dock att vittnen med en relativt låg grad av alkohol i blodet minns ungefär lika bra som nyktra.

  • Nätmobbning

    Ett problem som har uppstått i samband med att barn och ungdomar tillbringar allt mer tid på internet och sociala medier är den så kallade nätmobbningen. Sofia Berne berättar om sin forskning.

Vetenskapen om människor

Psykologi är vetenskapen om människors tankar, känslor, beteende och samspel med andra. Här vid Psykologiska institutionen bedriver vi forskning inom områden som till exempel arbetsliv, hälsa, miljö, missbruk, rättsväsen, utveckling och åldrande. Vår forskning har en tvärvetenskaplig tradition och vi samarbetar ofta med forskare inom andra ämnen.

Kunskaper i psykologi öppnar dörren till en mängd möjligheter i arbetslivet. Våra utbildningar är mycket populära och institutionen har ett stort utbud av kurser och program. All undervisning har forskningsanknytning och som student får du del av såväl beprövad kunskap som de senaste forskningsrönen. Vi har utbildningar på grund- och avancerad nivå, forskarnivå, yrkesutbildning till psykolog och psykoterapeut, samt uppdragsutbildningar.

Nu möjligt att söka till senare del av psykologprogrammet

Läs mer om förkunskapskrav och hur du ansöker.

Utlysning av doktorandtjänster till HT-2017

I april månad utlyser vi doktorandtjänster inom sex olika forskningsprojekt. Läs mer

 

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?