• GBG Direkt 170326: Förslaget till statsministern: Inför skoluniform

[2017-03-28] Carolina Lunde, docent i psykologi som forskar om barn och ungas kroppsuppfattning, medverkar i en text i Göteborg Direkt som handlar om ett förslag från två skolelever till statsminister Stefan Löfven om att införa skoluniform.

• Att läka med hjälp av litteratur, konst och musik

[2017-03-28] Genom samtal om litteratur och konst kan psykoterapeuter få patienter att tala om trauman och andra svåra händelser. Det visar en ny studie vid Göteborgs universitet. - Det kan hjälpa människor väldigt mycket att uttrycka sig och närma sig svåra områden, säger Elisabeth Punzi, psykolog och forskare inom nätverket för medicinsk humaniora.

• Vill du bli doktorand?

[2017-03-20] Vi utlyser under våren fler doktorandtjänster inom ämnet psykologi med tillträde i början av ht-2017

• Ny kurs i Hälsopsykologi

[2017-03-17] Till hösten startar vi en ny kurs i Hälsopsykologi. Den vänder sig till dig som är intresserad av att få grundläggande kunskap i hälsopsykologi eller som möter hälsopsykologiska frågor i ditt arbete. I kursen får du lära dig om hur olika psykologiska aspekter kan påverka vår fysiska hälsa, men också hur fysiska tillstånd kan inverka på vår psykiska hälsa.

• Ny kurs i Neuropsykologi

[2017-03-17] Till höstterminen 2017 startar vi en ny kurs i Neuropsykologi som vänder sig till dig som arbetar med vård, omsorg eller pedagogik och arbetar eller kommer att arbeta med personer som har funktionsnedsättningar relaterade till hjärnans funktion. Kursen går på halvfart på dagtid.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30