• Rättspsykologiskt beslutsstöd för asylärenden får stor spridning

[2017-06-21] För att hjälpa handläggare att värdera graden av tillförlitlighet i asylsökandes berättelser har forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med Migrationsverket tagit fram ett så kallat beslutsstöd. Beslutsstödet har nu blivit översatt av till engelska.

• DN 170613: Slutreplik i debatten om Kevinfallet

[2017-06-14] Åtta psykologer (varav fyra från Göteborgs universitet) skriver sin slutreplik till Sven Å Christianson gällande Kevinfallet. Psykologerna ifrågasätter Sven Å Christiansons resonemang.

• Debatten om rättspsykologiska aspekter i Kevinfallet

[2017-06-09] I samband med och efter granskningen av det så kallade Kevinfallet har metodologi vid barnförhur liksom rättspsykologins roll vid polisiära utredningar debatterats. Flera tidigare nyhetsklipp har delats här i vår nyhetsrulle.

• Fanny Gyberg får pris för sin licentiatuppsats om identitet, etnicitet och genus.

[2017-06-08] Fanny Gyberg vid Psykologiska institutionen får pris för sin licentiatuppsats om identitet, etnicitet och genus.

• DN Debatt 170603: "Låt ett oberoende institut kvalitetssäkra rättspsykologin"

[2017-06-05] Åtta forskare inom rättspsykologi, varav fyra från den rättspsykologiska forskargruppen CLIP på Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet (Karl Ask, Pär Anders Granhag, Sara Landström & Leif Strömvall) skriver på DN debatt att det i flera länder finns exempel på hur polisen använder sig evidensbaserad rättspsykologisk kunskap, och att Sverige behöver ta efter. Detta för att t ex undvika förhör liknande de som hölls med de båda bröder som fanns skyldiga till mordet av Kevin.

Fler/Prenumerera

Till kalendern