Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Rättspsykologiskt beslutsstöd för asylärenden får stor spridning

  [2017-06-21] För att hjälpa handläggare att värdera graden av tillförlitlighet i asylsökandes berättelser har forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med Migrationsverket tagit fram ett så kallat beslutsstöd. Beslutsstödet har nu blivit översatt av till engelska.

 • DN 170613: Slutreplik i debatten om Kevinfallet

  [2017-06-14] Åtta psykologer (varav fyra från Göteborgs universitet) skriver sin slutreplik till Sven Å Christianson gällande Kevinfallet. Psykologerna ifrågasätter Sven Å Christiansons resonemang.

 • Debatten om rättspsykologiska aspekter i Kevinfallet

  [2017-06-09] I samband med och efter granskningen av det så kallade Kevinfallet har metodologi vid barnförhur liksom rättspsykologins roll vid polisiära utredningar debatterats. Flera tidigare nyhetsklipp har delats här i vår nyhetsrulle.

 • Fanny Gyberg får pris för sin licentiatuppsats om identitet, etnicitet och genus.

  [2017-06-08] Fanny Gyberg vid Psykologiska institutionen får pris för sin licentiatuppsats om identitet, etnicitet och genus.

 • DN Debatt 170603: "Låt ett oberoende institut kvalitetssäkra rättspsykologin"

  [2017-06-05] Åtta forskare inom rättspsykologi, varav fyra från den rättspsykologiska forskargruppen CLIP på Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet (Karl Ask, Pär Anders Granhag, Sara Landström & Leif Strömvall) skriver på DN debatt att det i flera länder finns exempel på hur polisen använder sig evidensbaserad rättspsykologisk kunskap, och att Sverige behöver ta efter. Detta för att t ex undvika förhör liknande de som hölls med de båda bröder som fanns skyldiga till mordet av Kevin.

Fler/Prenumerera

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?