• Personal och ledarskap 170222: Riskvillighet skiljer könens ledarskap

[2017-02-23] Det finns i princip inga skillnader mellan manligt och kvinnligt ledarskap. Nya studier från Göteborgs universitet visar att endast en egenskap skiljer könen: riskvillighet. Trevor Archer, professor i psykologi, intervjuas.

• Rättspsykologiska forskargruppen CLIP ger bidrag till Statens offentliga utredning om stora brottmål

[2017-02-22] Rättspsykologiska forskargruppen CLIP ger bidrag till Statens offentliga utredning om stora brottmål

• Chefen i fokus: "Lätt att leken spårar ur"

[2017-02-17] Tävlingar, frågesporter eller bastubad. På personalfester och kickoffer väljer många chefer att anordna någon form av gemensam aktivitet. Men man bör tänka sig för innan man anordnar sådan menar etikettauktoriteten Magdalena Ribbing och Christian Jacobsson, forskare i psykologi med fokus på ledarskap och arbetsgrupper.

• Claudia Fahlke finalist till Stora Psykologpriset 2017

[2017-02-16] Priset delas ut av Sveriges Psykologförbund och går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser. En av finalisterna är Claudia Fahlke, professor i hälsopsykologi på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och också en av grundarna till Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA).

• Medel till forskning om brottsoffer

[2017-01-20] Brottsofferfonden vid Brottsoffermyndigheten fördelade under årets andra utdelning 27 miljoner kronor till brottsofferstödjande arbete och forskning. En stor del av bidragen går till ideella organisationer som arbetar med brottsofferfrågor, men fonden finansierar även åtta forskningsprojekt med totalt 5,5 miljoner kronor. Tre av projekten utförs på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30