• Mammor till funktionsnedsatta barn i riskzonen för psykisk ohälsa

[2017-11-15] Föräldrar till barn med funktionsnedsättningar kan behöva psykologiskt stöd för att hantera sin vardag. Särskilt mammorna löper risk för försämrad psykisk hälsa. En god hjälp är att få mycket information om barnets diagnos och att tillsammans med andra föräldrar samtala om barnen situation och beteenden. Det är slutsatser som dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

• Fem frågor till Ylva Svensson, som föreläste om etnisk identitet och integration på Ämnets dag

[2017-11-08] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

• Psykologiska insikter om mänskligt beteende gav Nobelpris i ekonomi

[2017-10-11] Richar H Thaler är professor i beteendeekonomi på University of Chicago och årets mottagare av ekonomipriset till Nobels minne. Forskare inom området undersöker hur psykologiska aspekter påverkar ekonomiskt beslutsfattande och Thaler har kunnat visa hur mänskliga karaktärsdrag styr både individuella beslut och utfallen på finansmarknader.

• Ny kurs: Legal Psychology: Current Research

[2017-09-25] Den här kursen (Rättspsykologi: Aktuell forskning) vänder sig till dig som studerar, eller är på väg att börja studera psykologi på mastersnivå, och som är intresserad av psykologisk forskning som är relevant för rättssystemet. Kursen lämpar sig väl för den som även funderar på att gå vidare till forskarstudier. Kursen startar vårterminen 2018 och kommer att gå på halvfart, dagtid. Undervisningsspråk: Engelska. Sista dag för ansökan är 15 december.

• Ny kurs: Psykologiska aspekter på bruk, riskbruk och beroende

[2017-09-21] Till våren startar en ny kurs på psykologiska institutionen, som tar upp olika aspekter på bruk, riskbruk och beroende av alkohol och droger. Kursen går på halvfart och på eftermiddagarna för att öka möjligheterna för yrkesverksamma att läsa den.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30