Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Så kan du hjälpa ditt barn att gilla sin kropp

  [2017-05-22] Studier har visat att barn är medvetna om hur den ideala kroppen ser ut redan när de är i förskoleåldern. Därför är det viktigt att hjälpa barnet att navigera bland alla budskap om att utseendet är viktigt ¿ redan när de är små. Med Carolina Lunde, docent, psykologiska institutionen.

 • P4 Värmland 170518: Kevinfallet. "Fullständigt vansinne att fortsätta träffa barnen"

  [2017-05-19] Den tredje delen av SVT:s dokumentärserie om mordet på fyraårige Kevin sändes onsdag kväll och genererade medial uppmärksamhet. Sara Landström, docent i psykologi, riktar stark kritik mot att man fortsatte att förhöra barnen i utredningen. Förhörsmetoderna var fel redan då, säger hon till P4 Värmland.

 • TV4 170513: Hur förhör man små barn, går det ens? Intervju med Sara Landström

  [2017-05-18] Hur förhör man små barn, går det ens? Sara Landström, docent i psykologi, är starkt kritisk tlll barnförhören efter mordet på 4- åriga Kevin 1998.

 • DN 170509: Kevinfallet: Sven Å Christiansons metoder får kritik av forskare

  [2017-05-10] I en debattartikel på DN Debatt försvarar Sven Å Christianson de förhör han höll med de två pojkarna i fallet om Kevin som dödades i Arvika 1998. Han menar att förhören hade stöd av evidensbaserad forskning - något som inte stämmer enligt två forskare i psykologi som DN talat med; docent Sara Landström och professor Pär-Anders Granhag.

 • Öppet hus på psykologen under Vetenskapsfestivalen

  [2017-05-04] Som en del av Vetenskapsfestivalen håller psykologiska institutionen öppet hus på eftermiddagen de 11 maj. Du kan välja mellan kortare eller längre föreläsningar, ställa frågor till forskarna och få tips och råd om du vill läsa kurser eller program inom ämnet. Alla intresserade är varmt välkomna - ingen entré, ingen bokning (först till kvarn...). Titta förbi, du är varmt välkommen!

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-05-22