Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Psykologiska insikter om mänskligt beteende gav Nobelpris i ekonomi

  [2017-10-11] Richar H Thaler är professor i beteendeekonomi på University of Chicago och årets mottagare av ekonomipriset till Nobels minne. Forskare inom området undersöker hur psykologiska aspekter påverkar ekonomiskt beslutsfattande och Thaler har kunnat visa hur mänskliga karaktärsdrag styr både individuella beslut och utfallen på finansmarknader.

 • Ny kurs: Legal Psychology: Current Research

  [2017-09-25] Den här kursen (Rättspsykologi: Aktuell forskning) vänder sig till dig som studerar, eller är på väg att börja studera psykologi på mastersnivå, och som är intresserad av psykologisk forskning som är relevant för rättssystemet. Kursen lämpar sig väl för den som även funderar på att gå vidare till forskarstudier. Kursen startar vårterminen 2018 och kommer att gå på halvfart, dagtid. Undervisningsspråk: Engelska. Sista dag för ansökan är 15 december.

 • Ny kurs: Psykologiska aspekter på bruk, riskbruk och beroende

  [2017-09-21] Till våren startar en ny kurs på psykologiska institutionen, som tar upp olika aspekter på bruk, riskbruk och beroende av alkohol och droger. Kursen går på halvfart och på eftermiddagarna för att öka möjligheterna för yrkesverksamma att läsa den.

 • Människor som tror på ett jämlikt samhälle lever miljövänligare

  [2017-09-07] Människor som gillar hierarkier beter sig mindre miljövänligt än personer som tycker mer om plattare maktstrukturer och vill ha ett mer jämlikt samhälle. Det visar en internationell studie där forskare vid Göteborgs universitet har medverkat.

 • Agenda 2030, inkludering och mingel med hållbarhetsproffs på inspirationsdag för Göteborgs studenter

  [2017-09-04] Nu är anmälan öppen till Act Sustainable! - en inspirationsdag dit alla studenter vid Chalmers eller Göteborgs universitet är välkomna för att inspireras, diskutera och få nya insikter och ny kunskap om hållbar utveckling.

Fler/Prenumerera

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-10-22