Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Rättspsykologiskt beslutsstöd för asylärenden får stor spridning

  [2017-06-21] För att hjälpa handläggare att värdera graden av tillförlitlighet i asylsökandes berättelser har forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med Migrationsverket tagit fram ett så kallat beslutsstöd. Beslutsstödet har nu blivit översatt av till engelska.

 • DN 170613: Slutreplik i debatten om Kevinfallet

  [2017-06-14] Åtta psykologer (varav fyra från Göteborgs universitet) skriver sin slutreplik till Sven Å Christianson gällande Kevinfallet. Psykologerna ifrågasätter Sven Å Christiansons resonemang.

 • Debatten om rättspsykologiska aspekter i Kevinfallet

  [2017-06-09] I samband med och efter granskningen av det så kallade Kevinfallet har metodologi vid barnförhur liksom rättspsykologins roll vid polisiära utredningar debatterats. Flera tidigare nyhetsklipp har delats här i vår nyhetsrulle.

 • Fanny Gyberg får pris för sin licentiatuppsats om identitet, etnicitet och genus.

  [2017-06-08] Fanny Gyberg vid Psykologiska institutionen får pris för sin licentiatuppsats om identitet, etnicitet och genus.

 • DN Debatt 170603: "Låt ett oberoende institut kvalitetssäkra rättspsykologin"

  [2017-06-05] Åtta forskare inom rättspsykologi, varav fyra från den rättspsykologiska forskargruppen CLIP på Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet (Karl Ask, Pär Anders Granhag, Sara Landström & Leif Strömvall) skriver på DN debatt att det i flera länder finns exempel på hur polisen använder sig evidensbaserad rättspsykologisk kunskap, och att Sverige behöver ta efter. Detta för att t ex undvika förhör liknande de som hölls med de båda bröder som fanns skyldiga till mordet av Kevin.

Fler/Prenumerera

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-06-24