• Så kan du hjälpa ditt barn att gilla sin kropp

[2017-05-22] Studier har visat att barn är medvetna om hur den ideala kroppen ser ut redan när de är i förskoleåldern. Därför är det viktigt att hjälpa barnet att navigera bland alla budskap om att utseendet är viktigt ¿ redan när de är små. Med Carolina Lunde, docent, psykologiska institutionen.

• P4 Värmland 170518: Kevinfallet. "Fullständigt vansinne att fortsätta träffa barnen"

[2017-05-19] Den tredje delen av SVT:s dokumentärserie om mordet på fyraårige Kevin sändes onsdag kväll och genererade medial uppmärksamhet. Sara Landström, docent i psykologi, riktar stark kritik mot att man fortsatte att förhöra barnen i utredningen. Förhörsmetoderna var fel redan då, säger hon till P4 Värmland.

• TV4 170513: Hur förhör man små barn, går det ens? Intervju med Sara Landström

[2017-05-18] Hur förhör man små barn, går det ens? Sara Landström, docent i psykologi, är starkt kritisk tlll barnförhören efter mordet på 4- åriga Kevin 1998.

• DN 170509: Kevinfallet: Sven Å Christiansons metoder får kritik av forskare

[2017-05-10] I en debattartikel på DN Debatt försvarar Sven Å Christianson de förhör han höll med de två pojkarna i fallet om Kevin som dödades i Arvika 1998. Han menar att förhören hade stöd av evidensbaserad forskning - något som inte stämmer enligt två forskare i psykologi som DN talat med; docent Sara Landström och professor Pär-Anders Granhag.

• Öppet hus på psykologen under Vetenskapsfestivalen

[2017-05-04] Som en del av Vetenskapsfestivalen håller psykologiska institutionen öppet hus på eftermiddagen de 11 maj. Du kan välja mellan kortare eller längre föreläsningar, ställa frågor till forskarna och få tips och råd om du vill läsa kurser eller program inom ämnet. Alla intresserade är varmt välkomna - ingen entré, ingen bokning (först till kvarn...). Titta förbi, du är varmt välkommen!

• Utredningen av Kevinfallet får stark kritik. Expert kritisk mot hur förhören med barnen gjordes

[2017-04-28] Den 16 augusti 1998 hittades fyraårige Kevin död vid Glafsfjorden i Arvika. Den 26 oktober samma år erkände två bröder ¿ fem och sju år gamla ¿ att de tillsammans dödat Kevin genom att kväva honom med hjälp av en pinne. Dagens Nyheter har nu granskat fallet igen och genomgången av förundersökningsmaterialet visar att barnen förhördes på ett sätt som kan bryta mot rekommendationer som hur barn ska förhöras. Sara Landström är expert på barnförhör och docent vid psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Hon har granskat förhören och är kritisk till hur förhören genomfördes och anser att förhörsledarna saknar ett barnperspektiv.

• Öppet för ansökan till senare del av psykologprogrammet

[2017-04-24] Det finns nu möjlighet att söka till senare del av Psykologprogrammet med start höstterminen 2017. Ansökningsperiod: 24/4-22/5, 2017.

• UR Samtiden: Barns tillförlitlighet och trovärdighet

[2017-04-19] Hur ska man tolka små barn när de berättar om sexuella övergrepp? Den som lyssnar och betraktar påverkas av flera faktorer som oftast inte har någon betydelse för barnets trovärdighet. Sara Landström, psykologiforskare vid Göteborgs universitet, berättar och ger exempel. Inspelat den 22 februari 2017 på Norra Latin, Stockholm. Arrangör: Brottsoffermyndigheten.

• GP 170409: Mer frihet kan ge ökad kreativitet

[2017-04-10] Vad är egentligen kreativitet? G-P har intervjuat Leif Denti, forskare i psykologi, i ämnet: ¿Kreativitet handlar inte om att springa runt på gröna ängar och hämta inspiration, utan om hårt arbete.¿

• SVD 170407: Forskning ska ge säkrare asylprocesser

[2017-04-07] Migrationsverket tar hjälp av psykologisk expertis för att försöka göra asylprocessen mer rättssäker, berättar TT i en artikel som publicerats på över 30 nyhetsajter nu på morgonen. Det är forskare vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet som tillsammans med Migrationsverket tagit fram en ny, kompletterande handledning till verkets handläggare. ¿Följer man råden blir det en bättre rättssäkerhet och en mer rättvis bedömning,¿ säger Pär Anders Granhag, professor i psykologi och huvudansvarig för projektet till nyhetsbyrån.