Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Personal och ledarskap 170222: Riskvillighet skiljer könens ledarskap

  [2017-02-23] Det finns i princip inga skillnader mellan manligt och kvinnligt ledarskap. Nya studier från Göteborgs universitet visar att endast en egenskap skiljer könen: riskvillighet. Trevor Archer, professor i psykologi, intervjuas.

 • Rättspsykologiska forskargruppen CLIP ger bidrag till Statens offentliga utredning om stora brottmål

  [2017-02-22] Rättspsykologiska forskargruppen CLIP ger bidrag till Statens offentliga utredning om stora brottmål

 • Chefen i fokus: "Lätt att leken spårar ur"

  [2017-02-17] Tävlingar, frågesporter eller bastubad. På personalfester och kickoffer väljer många chefer att anordna någon form av gemensam aktivitet. Men man bör tänka sig för innan man anordnar sådan menar etikettauktoriteten Magdalena Ribbing och Christian Jacobsson, forskare i psykologi med fokus på ledarskap och arbetsgrupper.

 • Claudia Fahlke finalist till Stora Psykologpriset 2017

  [2017-02-16] Priset delas ut av Sveriges Psykologförbund och går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser. En av finalisterna är Claudia Fahlke, professor i hälsopsykologi på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och också en av grundarna till Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA).

 • Medel till forskning om brottsoffer

  [2017-01-20] Brottsofferfonden vid Brottsoffermyndigheten fördelade under årets andra utdelning 27 miljoner kronor till brottsofferstödjande arbete och forskning. En stor del av bidragen går till ideella organisationer som arbetar med brottsofferfrågor, men fonden finansierar även åtta forskningsprojekt med totalt 5,5 miljoner kronor. Tre av projekten utförs på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet.

 • Bidra till kunskapsutveckling - bli försöksdeltagare!

  [2017-01-19] Vi söker kontinuerligt försöksdeltagare till olika typer av studier. Undersökningarna tar vanligtvis mellan 15 och 90 minuter och genomförs på Psykologiska institutionen (vid Linnéplatsen) eller via internet. Som tack får du vanligtvis en ersättning som motsvarar 30-300 kronor.

 • Initiativkraft viktigt för innovationer

  [2017-01-18] Medarbetare som tar egna initiativ är viktigt för att skapa fler innovationer i en organisation. Det visar en studie från Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.

 • Nu öppnar ansökningsperioden för handledarutbildning i psykoterapi

  [2017-01-13] Utbildningen syftar till att du ska förvärva sådana kunskaper och färdigheter som erfordras för att kunna utöva handledning och undervisa i psykoterapi på specialistnivå, det vill säga du får kompetens att handleda och utbilda inom ramen för psykoterapi- och psykoterapeututbildningar, samt verksamhetshandledning.

 • Bli av med din fobi - patienter sökes till KBT-behandling våren 2017

  [2017-01-12] Vi söker dig med specifik fobi, exempelvis rädsla för spindlar, hissar, hundar, fåglar, höjder eller kräk, eller som har har tvångssyndrom (OCD), social ångeststörning eller paniksyndrom.

 • Psykiskt sjuka med hörselnedsättning kan få bättre behandling

  [2017-01-09] En ny studie från Göteborgs universitet öppnar möjligheter till att bättre behandla psykiatriskt sjuka som också är döva eller har en grav hörselnedsättning.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?