Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vill du bli doktorand?

  [2017-03-20] Vi utlyser under våren fler doktorandtjänster inom ämnet psykologi med tillträde i början av ht-2017

 • Ny kurs i Hälsopsykologi

  [2017-03-17] Till hösten startar vi en ny kurs i Hälsopsykologi. Den vänder sig till dig som är intresserad av att få grundläggande kunskap i hälsopsykologi eller som möter hälsopsykologiska frågor i ditt arbete. I kursen får du lära dig om hur olika psykologiska aspekter kan påverka vår fysiska hälsa, men också hur fysiska tillstånd kan inverka på vår psykiska hälsa.

 • Ny kurs i Neuropsykologi

  [2017-03-17] Till höstterminen 2017 startar vi en ny kurs i Neuropsykologi som vänder sig till dig som arbetar med vård, omsorg eller pedagogik och arbetar eller kommer att arbeta med personer som har funktionsnedsättningar relaterade till hjärnans funktion. Kursen går på halvfart på dagtid.

 • Ny kurs: Sexologi för psykologer

  [2017-03-17] Kursen vänder sig till psykologer som i sitt yrkesutövande vill vidareutveckla sin kompetens att på ett kunskapsbaserat och medvetet sätt samtala med människor om det som rör deras sexualitet. Den startar höstterminen 2017 och kommer att gå på kvartsfart på dagtid.

 • Må Bra 170310: Ny forskning: Snällträna - så minskar risken att du ger upp

  [2017-03-13] Tidningen Må Bra har talat med Karin Weman, doktorand i psykologi, som forskar om vad som skapar motivation till motion. ¿Många går ut väldigt hårt när de börjar träna. Det blir för ansträngande och man slutar nästan innan man kommit igång. Var snäll mot dig själv och gör små stegvisa förändringar så ökar chansen att lyckas¿.

 • GP Debatt 170312: Barn idrottar för att det är kul - låt dem fortsätta ha roligt

  [2017-03-13] De allra flesta barn och ungdomar idrottar för att ha kul. Samtidigt svarar de flesta som slutar att det beror på skador, hög stressnivå och att det inte längre är roligt. Tidig specialisering, toppning och selektering bidrar till en osund idrottsmiljö, skriver bland andra Johan Johqvist, Hallands Fotbollförbund och Magnus Lindwall, docent i psykologi med inriktning hälsopsykologi vid Göteborgs universitet.

 • Aftonbladet Debatt 170312: Hård press knäcker barn som idrottar

  [2017-03-13] Om vi vill att barn ska vara aktiva är en av idrottsrörelsens viktigaste uppgifter att skapa miljöer som främjar glädje och minskar stress. Det skriver Magnus Lindwall, docent i psykologi med inriktning hälsopsykologi vid Göteborgs universitet, tillsammans med psykologkollegor och företrädare för Skånes och Hallands fotbollsförbund på Aftonbladet Debatt.

 • Migrationsverket samarbetar med Göteborgsforskare för säkrare asylprocesser

  [2017-03-10] För att hjälpa handläggare att värdera graden av tillförlitlighet i asylsökandes berättelser har forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med Migrationsverket tagit fram ett så kallat beslutsstöd. Det här vetenskapligt baserade stödet till handläggare och beslutsfattare kommer att användas i Migrationsverkets utbildningsinsatser. Det blir också tillgängligt för verkets medarbetare och andra aktörer inom migrationsprocessen.

 • Prisad för uppsats om förskolebarns avslöjanden av sexuella övergrepp

  [2017-03-07] Brottsoffermyndigheten har delat ut pris till tre uppsatser i tävlingen Brottsoffer i fokus. En av dem skrevs av Mikaela Magnusson, doktorand på Psykologiska institutionen. Hon har i sin uppsats undersökt hur barn i förskoleåldern berättat om sin utsatthet i 57 verifierade fall av sexuella övergrepp. Resultaten visar att lite över hälften av barnen berättat om sin utsatthet innan det första polisförhöret, men att det ofta gått lång tid från det första övergreppet till dess att barnen berättat.

 • "Uppmuntra unga att få känna sig hemma i flera etniska tillhörigheter"

  [2017-03-01] Tre frågor till Fanny Gyberg, doktorand i psykologi som forskar kring identitet, etnicitet och utanförskap.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-03-27