Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att vara närstående till någon med beroende

Halvdagskonferens om aktuell forskning i beroendepsykologi.
Göteborg 6 april 2017
Skövde 20 april 2017Vad innebär det att vara förälder till en ungdom som använder alkohol eller droger? Och vad innebär det att vara barn till föräldrar som missbrukar, vilka psykologiska följder kan det ge? Hur påverkas jag som närstående av en person som missbrukar – vad händer med mitt beteende och med mina tankar och känslor? Vad finns det för olika behandlingsalternativ idag?

Dessa och andra angelägna frågor kommer forskargruppen i beroendepsykologi (APEC) att diskutera under en kunskapsgivande eftermiddag.

Förutom att du får ta del av olika föredrag så bjuder APEC också på Göteborgsintervjuerna, en musik och lyrikföreställning om utsatta barn och ungdomar av musikern, dramatikern och doktorand Johan Hagborg.

För vem?

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med målgruppen, som är närstående till någon med beroendeproblem, eller som helt enkelt vill veta mer om de här frågorna.

Plats och datum:

Göteborg: torsdagen den 6 april 2017, kl. 13.00–16.30, Pedagogen, hus B, sal BE014 (entréplan), Läroverksgatan 15, Göteborg

Skövde: torsdagen den 20 april 2017, kl. 13.00–16.30, Skövde kulturhus, Biograf Odeón, Trädgårdsgatan 9, Skövde

Program:

I samband med pausen finns möjlighet att mingla med APEC-forskarna och ta del av material som forskargruppen har producerat.

13.00–13.10 Docent Kristina Berglund och professor Claudia Fahlke hälsar välkommen
13.10–13.30 Hur gick det för de alkoholskadade barnen? Jenny Rangmar, fil dr
13.30–13.50 Ungdomar och alkohol: barn och föräldraperspektiv. Karin Boson, leg psykolog och doktorand
13.50 – 14.50 Göteborgsintervjuerna – en musik och lyrikföreställning om utsatta barn och ungdomar av Johan Hagborg
14.50 – 15.20 Fika och mingel
15.20 – 15.40 Hur förändras en person när hen blir beroende? Solveig Olausson, leg psykolog och fil dr. (Göteborg), Malin Karlén, leg psykolog och fil dr. (Skövde).
15.40 – 16.00 Internetbaserat anhörigstöd att motivera till behandling. Niels Eék, leg psykolog och doktorand
16.00 – 16.20 Behandling vid beroende. Fides Schuckher, överläkare och doktorand
16.20 – 16.30 Tack och avslut

Anmälan:

Du anmäler dig till konferensen här.

Deltagaravgiften inkluderar tillträde till konferensen, konferensmaterial, kaffe, te, kaka och vatten.

Obs! Anmälan är bindande och deltagaravgiften kan inte återbetalas, men du kan överlåta din anmälan till en annan person om du får förhinders. Vid byte av deltagande person kontakta Sweden Meetx AB på avn@meetx.se.

Pris:

Privatperson 450 kr, inkl. moms.
Företag eller organisation 850 kr exkl. moms.

Betalningssätt:

Som privatperson kan du betala med betal-/kreditkort (VISA eller Mastercard).

Företag och organisationer kan välja att betala med kort eller mot elektronisk faktura. Vid fakturering tillkommer en administrativ avgift på 49 kr (exkl. moms).

Arrangör:

Konferensen arrangeras av forskargruppen i missbruks- och beroendepsykologi, Addiction Psychology: Experimental and Clinical research (APEC) vid Psykologiska institutionen. APEC arbetar med forskning som rör konferensens tema, men också med andra psykologiska frågeställningar kring beroendeproblem.

Kontakt:

För information eller frågor om konferensen, kontakta: Linda Lindén, linda.linden@psy.gu.se.
För tekniska frågor gällande din anmälan, betalning eller om du vill överlåta din anmälan till en annan person, kontakta Sweden Meetx AB på avn@meetx.se.

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?