Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Besöksdag för gymnasielever

November 2016: Under några år har vi haft en besöksdag för gymnasielever här på institutionen. Gymnasielärare har då kommit hit med elever som är intresserade av psykologiämnet, eller som funderar på att läsa psykologi på universitetet. Vi har då erbjudit ett program med valbara miniföreläsningar och vi har även berättat om på vilka olika sätt man kan studera psykologi på universitetsnivå.

Vi har tagit ett nytt grepp kring vår utåtriktade verksamhet. När det gäller utbildningsfrågor kommer vi inte längre att ha en besöksdag här på institutionen. I syfte att nå rätt målgrupper med rätt verksamheter kommer vi istället att erbjuda program inom redan existerande, större evenemang. På så vis kan vi nu även erbjuda lärare en viss fortbildning inom ämnet, samtidigt som vi skapar möjligheter för de elever som är intresserade av (eller nyfikna på) psykologi att ta del av ämnet och få information om hur man gör om man vill läsa vidare på universitetet.

Vi har inte någon möjlighet att ta emot enstaka skolklasser på studiebesök här på institutionen men vi hoppas att rätt person ska hitta rätt forum för sitt intresse via mötesplatserna nedan.

För lärare:

Ämnets dag, 31 oktober 2017 (tisdagen i vecka 44)

I år lanserar Göteborgs universitet den nya fortbildningsdagen Ämnets dag, en fortbildningsdag för ämneslärare i gymnasieskolan och 7-9. Varje medverkande institution erbjuder då kostnadsfritt föreläsningar kring sitt, exempelvis om aktuell forskning och/eller ämnesdidaktiska diskussioner. År 2017 kommer psykologi att finnas med som valbart ämne. Dagen kommer att annonseras på Korsvägen som är Göteborgs universitets webbplats med fortbildning för lärare och förskollärare.

Öppna föreläsningar, med mera

Du är också alltid välkommen på de öppna arrangemang vi har löpande under året. Det kan vara öppna föreläsningar, provföreläsningar, disputationer eller forskargrupper som presenterar sin forskning. Detta annonseras i kalendariet här på vår webbplats.

För gymnasielever:

Göteborgs universitets besöksdag 21 mars 2017

Varje vår bjuder Göteborgs universitet in till öppet hus, den så kallade Besöksdagen. Då samlas representanter från universitetets alla fakulteter och då finns det möjlighet att ställa alla sina frågor till studievägledare och studenter. Förutom möjligheten att ställa frågor direkt till studievägledarna erbjuds ett 30-tal seminarier om olika utbildningar och ämnesområden. Här kan den som vill få veta mer om många av våra program och om hur det fungerar att plugga vid Göteborgs universitet. Flera studenter är också på plats och svarar gärna på frågor om hur det är att vara student vid Göteborgs universitet och om studentlivet i största allmänhet.
21 mars, 2017, 11-16, Handelshögskolan, Vasagatan 1.

Kunskap och framtid

Göteborgs universitet deltar också i utbildningsmässan Kunskap och framtid som hålls på Svenska Mässan i november varje år.

För alla som är intresserade av psykologi och andra vetenskaper:

Vetenskapsfestivalen 10-14 maj 2017

Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Det är en mötesplats där forskare under kreativa former ges möjlighet att presentera sin forskning för skolungdomar och allmänhet. Varje år görs nära 70 000 besök på festivalens 350 unika föreläsningar, workshops, debatter och aktiviteter spridda på ett 30-tal platser i Göteborg.
Psykologiska institutionen kommer att finnas med i programmet år 2017.

 

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?