Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i psykologi med inriktning mot samhällspsykologi

Nya kunskaper för framtidens samhälle

I dagens samhälle är förståelse av hur och varför vi människor interagerar med varandra allt viktigare för en väl fungerande verksamhet. Därför har kunskaper i psykologi kommit att bli en bärande del av kompetensen i många yrkesroller. En stor del av den moderna psykologin handlar också om människan som grupp- och samhällsvarelse.

I programmet ges du möjlighet att på ett samlat sätt få kunskap om senaste rönen inom området. Du kommer att lära dig hur psykologin kan bidra till att förstå mellanmänskligt samspel och lösa komplexa samhällsproblem.

Du kommer t ex att få specialkunskaper i:

  • Hur social påverkan styr vårt beteende
  • Hur man bäst genomför olika former av utredningsarbete
  • Hur människor fungerar i organisationer
  • Hur attityder och beteende förändras
  • Hur beslut fattas i offentliga och privata sammanhang

Du erbjuds en utbildning som ger en hög kompetens i att kunna analysera olika typer av samhällsfenomen. Programmets ämneskurser har stark koppling till den forskning som pågår vid Psykologiska institutionen. Undervisningen ges i mindre grupper där ämneskunskaper fördjupas genom diskussion. Programmets lärare bedriver forskning inom respektive ämnesområde, vilket skapar goda utbildnings- och handledningsresurser. Examen från programmet ger möjligheter till fortsatta studier och arbete både nationellt och internationellt.

Utbildningsplan

 

Kontakt

Programkoordinator:
Lars-Olof Johansson
tel. 031-786 4696

Studievägledare:
Tina Ahlström
tel. 031-786 1670

Sidansvarig: Kristina Ahlström|Sidan uppdaterades: 2015-02-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?