Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen!

Besvara det nationella antagningsbeskedet senast 28 juli 2017!

Alla antagna och reservplacerade måste besvara det nationella antagningsbeskedet på www.antagning.se, senast fredagen den 28 juli 2017, för att få behålla sin plats!

Har du rätt e-postadress på www.antagning.se?

Vi använder den e-postadressen som du har uppgivit på www.antagning.se när det gäller all viktig kommunikation om din antagning. Därför är det viktigt att du har uppgett rätt e-postadress där!

Viktig registreringsinformation

Registrera dig senast fredagen den 18 augusti 2017!
För att få läsa vid Psykologiska institutionen under höstterminen 2017 måste du registrera dig via Ladok på webb i Studentportalen mellan måndagen den 14 augusti och fredagen 18 augusti 2017.

Om du inte har registrerat dig senast fredagen 18 augusti stryks du automatiskt från antagningslistan och förlorar därmed din plats. Vill du inte ha den erbjudna platsen behöver du därmed inte meddela oss detta.

Det är viktigt att du använder en dator när du registrerar dig och inte en mobil eller surfplatta. Om du använder en mobil eller surfplatta finns det en risk att du missar ett viktigt steg och att din registrering därför inte går igenom.

Du är själv ansvarig för att kontrollera att registreringen har gått igenom i Ladok. Detta kan du göra genom att du går in på Studentportalens Ladoktjänster > Intyg, uppgifter. Välj Registerutskrift. Får du problem med din registrering är det viktigt att du omedelbart kontaktar Studentservice, dock senast fredagen 18 augusti 2017. Kontakt ska ske via mejl: studentservice@psy.gu.se

Registrera dig på kurs
 

Uttagen lärarexamen? Du som är antagen och ska läsa PX1100 Psykologi: Grundkurs, PX1200 Psykologi: Fortsättningskurs eller PX1500 Psykologi: Forskningsmetod och kandidatuppsats och har en färdig lärarexamen ska höra av dig till Marie Lomberg eftersom du behöver en särskild registrering på kursen. Skicka ett mejl mellan måndagen 14 augusti - fredagen 18 augusti 2017 med ditt namn, personnummer och skriv vilken kurs som du ska registreras på: marie.lomberg@psy.gu.se så hjälper hon dig med registreringen.

Du som har beteckningen ”VI” i anmärkningskolumnen på antagningsbeskedet, måste komma personligen till Studentservice och visa upp handlingar som visar att du uppfyller förkunskapskraven för kursen. Detta gäller inte er som under VT17 läst en 30 hp behörighetsgivande kurs och som klarat av minst 20 hp på den kursen vid kursstart HT17.

Tidigt avbrott - Avbrott senare

Regler som gäller om du inte avser att läsa klart kursen inom dess tidsram (pdf)

Kursplaner, litteraturlistor och schema

Hittar du på sidorna för Fristående kurser eller Psykologprogrammet .

Kursledare HT17 (pdf)

Kursledarnas kontaktuppgifter

Är du ny student vid Göteborgs universitet?

på sidan Kom i gång som ny student i Studentportalen finner du information om ditt studentkonto, hur du registrerar dig, skaffar GU-kort, hänvisar din e-post och information om lärplattformen GUL.

Annan praktisk information

Var du kan köpa kurslitteratur (pdf)

Anstånd med studiestart

Om man är antagen till en utbildning och är förhindrad att ta sin utbildningsplats i anspråk kan man i undantagsfall få anstånd med studiestarten. Mer information finns i dokumentet nedan:

Information om anstånd med studiestart och ansökningsblankett (pdf)

IT-support för studenter:

Maila till servicecenter@gu.se. Om du tappat bort ditt användar-id och lösenord till Studentportalen kontaktar du oss på Studentservice vid Psykologiska institutionen så hjälper vi dig med nya inloggningsuppgifter. 

Akademihälsan

Akademihälsan fungerar som ett komplement till övrig hälso- och sjukvård och till oss kan du vända dig om du får problem orsakade av och/eller relaterade till dina studier. 

Studentprästerna
 

Studentprästerna erbjuder kostnadsfria enskilda samtal för studenter vid GU. Samtalet kan handla om allt som ett liv kan rymma t ex tro, relationer, kärlek, sorg, tentaångest etc. Studentprästerna har tystnadsplikt! Samtalen är öppna för vem som helst, oavsett tro eller livsåskådning. 

Språkhandledning vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Studiemiljö & Regler vid Göteborgs universitet

 

 

Studentportalen

På universitetets Studentportal hittar du både webbtjänster och matnyttig information som rör dina studier såväl som din vardag. Vissa webbtjänster behöver du logga in till.

För att kunna logga in i Studentportalen behöver du tillgång till ditt studentkonto.

Nya rutiner vid kopiering och utskrifter (GUprint)

Psykologiska institutionen har från och med HT15 gått över till tjänsten GUprint. Information om hur du som student kommer igång med tjänsten finns på Studentportalen: Utskrift och kopiering (GUprint)

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2017-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?