Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykrådet

- studentsamverkan vid Psykologiska institutionen

Psykrådet är institutionens grupp för studentsamverkan. Vi försöker koordinera och samordna olika initiativ för och av studenter på institutionen. Psykrådet arbetar tillsammans med Göta studentkår.

Via Psykrådet kan studenter på institutionen få ekonomiskt bidrag och tillgång till institutionens lokaler för att ordna olika slags aktiviteter. Exempelvis anordnar studenter filmvisningar om terapimetoder eller föreläsningar. Aktiviteterna annonseras vanligen på Psykrådets anslagstavla, genom Psykrådets brief ("nyhetsbrev") vilken med mellanrum sprids i Ljusgården och/eller på Facebook.

Psykrådet sammanträder med jämna mellanrum och är öppna för alla studenter (studenter på psykologprogrammet såväl som de som läser fristående kurser). Mötena annonseras vanligen via Psykrådets Facebook (Psykrådet Gbg).

Via rådet kan nya studentinitiativ utformas eller understödjas och information till och från studenter som kommit olika långt i sin utbildning utbytas. På psykrådet närvarar också studentrepresentanter från institutionens beredningsgrupper och institutionsrådet.

Om du vill ordna någon aktivitet för studenter, delta i Psykrådets arbete, eller bara veta mer, kontakta Psykrådets ordförande Oliver Nordh, eller dyk upp på något av mötena.

Beredningsgrupper
Genom Psykrådet väljs studerande-representanter till institutionens beredningsgrupper. I beredningsgrupperna diskuteras exempelvis kursutvärderingar och förändringar i undervisningen. Genom representation i beredningsgrupperna har vi studenter har stor möjlighet till inflytande över utbildningen och dess utformning. Det finns beredningsgrupper både för psykologprogrammet, masterprogrammet i samhällspsykologi och för fristående kurser.

Intressegrupper
Är du som student intresserad av ett speciellt ämne inom psykologi? Då kan du gå med i en eller flera av de intressegrupper som finns, där du kan möta andra studenter med samma intressen, byta erfarenheter, anordna föreläsningar, bokcirklar och så vidare. Eller varför inte starta en egen? I den mån vi förmår, står vi gärna till buds med råd och stöd och med vårt nätverk av kontakter. Kontakta Psykrådet, så hjälps vi åt!

Studentarbetsmiljöombud - SAMO
Studentarbetsmiljöombud (SAMO) finns på samtliga institutioner på Göteborgs universitet och är utsedda av studenterna. SAMO är med och känner av hur personen själv och studiekamraterna upplever arbetsmiljön, viktiga synpunkter som SAMO sedan förmedlar vidare till dem som är ansvariga för vår arbetsmiljö. Ombudet arbetar tillsammans med exempelvis lärare, prefekter och de arbetsmiljöombud som väljs bland de anställda, samt sin studentkår för att se till att studenterna får sina röster hörda för en god studiemiljö. Nuvarande SAMO för Psykologiska institutionen är William Tellstedt, T2. Han närvarar vanligen på Psykrådets möten, men kan också nås via e-post: samo.psy@gota.gu.se

-------------------------------------

psykradet@gota.gu.se

Save

Save

Save

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?