Antagen doktorand

Välkommen som doktorand vid Psykologiska institutionen, som är en del av Samhällvetenskapliga fakulteten. Vi sammarbetar kring många ärenden, bland annat med att ta fram gemensamma kurser. På Samhällsvetenskapliga fakultetens webbplats finns också bra och  mer lokal information för dig som är antagen till utbildning på forskarnivå.

Göteborgs universitet har också en gemensam Doktorandportal där det finns blandad information om din tid som doktorand.

Doktorandlivet vid psykologiska institutionen finns som sammanfattad information i institutionens doktorandhandbok

Studierektor är professor Boo Johansson
Forskarutbildningshandläggare Ann Backlund

De nya doktorandreglerna

Länk till de nya doktorandreglerna Gäller från 2017-07-01

Tillämpningsbeslut av de nya doktorandreglerna vid sam.fak.

Råd till handledare och doktorand

Genom att analysera intervjuer med sjutton handledare och sjutton doktorander vid samtliga fakulteter vid Göteborgs universitet, har projektgruppen skapat scenarier ur både handledarens och doktorandens perspektiv. Scenarierna beskriver aktuella och centrala frågor som framför allt har med relationen handledare-doktorand att göra

Doktorandgruppen

Psykologiska institutionens doktorandgrupp är en ämnesgrupp under Filosofiska fakultetens studentkår, som ska tillvarata, främja och bevaka doktorandernas intressen, främst i utbildnings-, likabehandlings och arbetsmiljöfrågor samt studiesociala frågor. Doktorandgruppen bjuder in alla doktorander vid institutionen till möte cirka två gånger per termin.

Kontaktperson är Emelie Ernberg

Sidansvarig: Ann Backlund|Sidan uppdaterades: 2017-01-03