Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Börja idag - bryt stillasittandet!

Vi finns nu på Studentportalen!

STUDENT: Vi har flyttat över all information som rör dig som studerar hos oss till den nya platsen Mina studierStudentportalen. Här hittar du nu studentservice, scheman, kursplaner med mera. Mina studier har tillkommit för att skapa ett enklare informationsflöde, där målet är att all information för befintliga studenter ska kunna nås via Studentportalen.

Frågors besvarbarhet för lite uppmärksammat

AVHANDLING: Det faktum att alla människor bedömer om komplicerade frågor över huvud taget går att besvara eller inte, är för lite uppmärksammat. Inte minst som bakgrundsfaktor till politiska beslut. Och det som påverkar oss mest i bedömningen är hur andra har ställt sig. Detta visar Bodil Karlssons avhandling. Läs mer

Bryt stillasittandet!

HÄLSA: Den 31 januari uppmärksammade organisationen Generation Pep att många svenska barn och ungdomar sitter för mycket stilla i sin vardag. För att bryta stillasittandet har de därför tagit initiativ till kampanjen ”Upp och hoppa, Sverige!”.

Göteborgs universitet är en av flera samarbetspartners i Generation Pep och Magnus Lindwall, forskare i hälsopsykologi här på institutionen, är en av de forskare som bidrar med sin kunskap.

– Man kan göra en stretchövning, promenera till kollegan, ställa sig upp en stund på ett möte, ta trappen, det behöver inte vara så avancerat. Det viktigaste är att man kommer ihåg att resa sig över huvud taget, säger Magnus Lindwall. Läs hela artikeln

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?