Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Distansutbildning

Psykologiska institutionen har från och med onsdag 18 mars tillfälligt stängt lokalerna för studenter och besökare. Undervisning och annan verksamheten fortsätter på distans.
Läs mer

Digital psykologisk behandling i klinisk miljö

Se Sandra Weinelands docentföreläsning från 2020-04-16:

 


 

Ojämlika förutsättningar

RAPPORT: De flesta som fortsätter förvärvsarbeta efter 65 år gör det för att de uppskattar arbetet och för att den sociala kontakten som arbetet ger är viktig. Utbildning, hälsa och ekonomi påverkar den enskildes möjligheter att fortsätta förvärvsarbeta eller att gå i pension. Läs mer

Miljövänligare än alla andra

FORSKNING: Vi tenderar att överskatta vårt eget miljöengagemang. I en studie med deltagare från Sverige, USA, England och Indien var de flesta övertygade om att de överlag agerar mer miljövänligt än andra, speciellt om det var en handling man gjorde ofta.
Läs mer

Pensionering inget stort hot

AVHANDLING: Att gå i pension beskrivs ofta som en form av kris och en period präglad av förluster, men de allra flesta hanterar pensionsövergången bra. Det visar Isabelle Hanssons avhandling. Men det finns förstås stora individuella variationer.
Läs mer

När datorspelande blir problematiskt

Illustration av datorspelande. Bild: ShutterstockRAPPORT: Att spela mycket datorspel behöver inte alls vara negativt, men i vissa fall kan spelandet bli problematiskt och till och med få allvarliga konsekvenser både för den som spelar och för dem runt omkring. År 2018 klassade Världshälsoorganisationen (WHO) gaming disorder som en sjukdom. I syfte att samla mer kunskap har forskare nu tagit fram en kunskapsöversikt över den forskning som hittills har gjorts inom området Läs mer

 

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2020-04-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?