• Utvecklingspsykologi i ny, uppdaterad, utgåva

[2019-09-11] Boken Utvecklingspsykologi beskriver centrala aspekter av den fysiska, kognitiva och socioemotionella utvecklingen genom hela livet: från fostertiden, spädbarnsåren, förskoleåren, tidiga skolår, ungdomsåren och till vuxen ålder. Vardagsnära exempel och många illustrationer levandegör innehållet, skapar förståelse och visar hur kunskapen kan tillämpas.

• När datorspelandet blir problematiskt

[2019-09-03] I juni 2018 klassade Världshälsoorganisationen (WHO) gaming disorder som en sjukdom och tillståndet, som ännu inte har någon officiell svensk översättning, blev en diagnos. Två forskare har nu på uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland tagit fram en kunskapsöversikt över forskning som hittills har gjorts inom området. Den kommer att presenteras vid två tillfällen i september och finns redan nu att ladda ned, se nedan.

• Rektor välkomnar alla nya studenter!

[2019-07-17] Grattis till din studieplats vid Göteborgs universitet! Du har blivit antagen till ett av de mest populära universiteten i Sverige.

• Anslag till forskning om adaptiv respons hos poliser som arbetar "undercover"

[2019-07-17] Erik Mac Giolla på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och Simon Oleszkiewicz, numera vid University of Twente, är båda verksamma inom området rättspsykologi och har tilldelats anslag för ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla ett mått för att utvärdera adaptivt beteende i polisiära sammanhang.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05