• Rapport om pappors drickande och skador på barn

[2020-02-10] Även blivande pappors alkoholvanor står i fokus i en rapport om alkohol, graviditet och spädbarns hälsa som nu väcker uppmärksamhet på flera håll, bland annat via media och i ett seminarium i riksdagen. Här kan du ta del av rapporten i sin helhet.

• Martin Lövdén ny professor på psykologiska institutionen

[2020-01-31] I januari började Martin Lövdén sin anställning som professor på psykologiska institutionen. Martin forskar inom kognitiv neurovetenskap och fokuserar speciellt på hjärnmekanismer bakom inlärning och utveckling,

• Beroendepsykologer vill bilda ny förening

[2020-01-31] En nationell förening inom området alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) behövs för att stärka det psykologiska perspektivet och psykologers kompetens inom området. Det säger Claudia Fahlke, psykolog och professor i hälsopsykologi med inriktning mot beroendepsykologi vid Göteborgs universitet.

• Ojämlika förutsättningar för ett längre arbetsliv

[2020-01-30] De flesta som fortsätter förvärvsarbeta efter 65 år gör det för att de uppskattar arbetet och för att den sociala kontakten som arbetet ger är viktig. Utbildning, hälsa och ekonomi påverkar den enskildes möjligheter att påverka beslutet att fortsätta förvärvsarbeta eller att gå i pension. Det visar en ny rapport från Delegationen för senior arbetskraft. Rapporten Att arbeta vidare efter 65 ¿ vem gör det och varför? är skriven av Isabelle Hansson, Linn E Zulka, Marie Kivi, Linda B Hassing och Boo Johansson, samtliga verksamma vid Psykologiska institutionen och Centrum för åldrande och hälsa (AgeCap), Göteborgs universitet.

Fler/Prenumerera

Till kalendern