• Rektor välkomnar alla nya studenter!

[2019-07-17] Grattis till din studieplats vid Göteborgs universitet! Du har blivit antagen till ett av de mest populära universiteten i Sverige.

• Anslag till forskning om adaptiv respons hos poliser som arbetar "undercover"

[2019-07-17] Erik Mac Giolla på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och Simon Oleszkiewicz, numera vid University of Twente, är båda verksamma inom området rättspsykologi och har tilldelats anslag för ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla ett mått för att utvärdera adaptivt beteende i polisiära sammanhang.

• Tonårsföräldrar positiva till ökat föräldrastöd

[2019-06-19] Tonårstiden är den mest intensiva utvecklingsperioden efter spädbarnstiden och föräldrar till tonåringar är lika angelägna om att få stöd i sitt föräldraskap under denna period som när barnen är små. Det visar en studie gjord vid Göteborgs universitet.

• Att känna sig hemma i sin kropp

[2019-06-14] Johanna Kling forskar om kroppsuppfattning. I sin avhandling undersökte hon hur kroppsmissnöje under tonåren hänger ihop med identitetsförvirring i unga vuxenåren. Hon undersökte också på vilka olika sätt, både positiva och negativa, kroppen kan vara viktig för identitetskänslan hos unga vuxna.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05