• Vill du samarbeta med oss i en forskningsstudie?

[2019-11-05] Unga människor som har erfarenhet av samhällsvård är mer utsatta än de tre fattigaste procenten av befolkningen. Vill du vara med i ett projekt tillsammans med forskare för att främja deras livsvillkor och livschanser?

• Pensionering inget stort hot mot den psykiska hälsan

[2019-10-16] Att gå i pension beskrivs ofta som en form av kris och en period präglad av förluster, men de allra flesta hanterar pensionsövergången bra. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Medel till samverkansprojekt med polisen om förhör av alkoholpåverkade

[2019-10-11] Angelica Hagsand, forskare vid psykologiska institutionen, har fått medel av Forsknings- och innovationskontoret vid Göteborgs universitet för att starta upp ett samverkansprojekt mellan forskare och polis. Målet är att ta fram vetenskapligt förankrade riktlinjer för förhör med alkoholpåverkade personer.

• 14 miljoner i Forte-bidrag till forskare i psykologi

[2019-10-10] Fyra forskare vid psykologiska institutionen har tillsammans tilldelats 14 miljoner kronor i den årliga utlysningen av forskningsmedel från Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). I sina projekt kommer de att undersöka mobilanvändning på jobbet, fäders utnyttjande av föräldraledigheten, identitetsutveckling över tid, och hälsofunktioner efter pensionering.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05