• Anslag för undersökning om ensamkommande barns upplevelser om inkludering

[2019-01-14] Undersökning om ensamkommande barns upplevelser om inkludering kopplas till CCHS/Heritage and Wellbeing.

• Doktorandtjänst - ledarskap och ledarskapsutveckling

[2019-01-03] Är du intresserad av forskning inom ledarskap och ledarskapsutveckling? Psykologiska institutionen en blivande doktorand som kommer att arbeta inom forskningsprojektet "Säker ledare ¿ Ett samverkansprojekt för att förbättra säkerhetsledarskap och säkerhetskultur i bygg- och anläggningsindustrin". Projektet syftar till att utveckla funktionella ledarbeteenden hos platschefer i byggbranschen. Vi söker därför en doktorand med särskilt intresse för forskning inom ledarskap, chefskap och funktionell beteendeanalys.

• Mer kunskap och tydliga rutiner kan ge bättre utredningar av övergrepp på barn

[2018-12-07] För att brottsutredningar av misstänkta sexualbrott mot små barn ska bli bättre bör arbetssätt och kunskaper inom rättsväsendet utvecklas. Den slutsatsen dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

• Psykologiska perspektiv på ungas alkoholanvändande

[2018-12-04] Barn och ungdomars alkoholbruk, psykiska hälsa och personlighetsegenskaper är tre viktiga faktorer som får betydelse för deras utveckling genom ungdomsåren. Hittills har dock väldigt få studier gjorts om de yngre ungdomarna mellan 12 och 15 år, och hur deras psykiska hälsa och personlighet ser ut i relation till en tidigt alkoholdrickande. Det är den här gruppen Karin Boson har fokuserat på i sin avhandling.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05