Nyheter

• Mer kunskap och tydliga rutiner kan ge bättre utredningar av övergrepp på barn

[2018-12-07] För att brottsutredningar av misstänkta sexualbrott mot små barn ska bli bättre bör arbetssätt och kunskaper inom rättsväsendet utvecklas. Den slutsatsen dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

• Psykologiska perspektiv på ungas alkoholanvändande

[2018-12-04] Barn och ungdomars alkoholbruk, psykiska hälsa och personlighetsegenskaper är tre viktiga faktorer som får betydelse för deras utveckling genom ungdomsåren. Hittills har dock väldigt få studier gjorts om de yngre ungdomarna mellan 12 och 15 år, och hur deras psykiska hälsa och personlighet ser ut i relation till en tidigt alkoholdrickande. Det är den här gruppen Karin Boson har fokuserat på i sin avhandling.

• Medel till samverkan mellan akademin och rättsväsendet

[2018-11-27] Forskaren Angelica Hagsand har fått medel från Riksbankens jubileumsfond för att skapa en dialog med rättspraktiker kring vad forskningen har kommit fram till angående förhör med alkoholpåverkade personer.

• Vi söker patienter till KBT-behandling

[2018-11-27] Terapimottagningen på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet söker nu patienter till KBT-behandling inför vårterminen 2019. Vi söker främst dig med nydebuterad panikångest, specifik fobi, lättare depression eller tvångssyndrom.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05