• Sociala jämförelser kan få oss att agera mer miljövänligt

[2018-01-17] Att med förändrade sociala normer öka människors miljövänliga beteende ger mer bestående effekt än att försöka förändra beteendet med tävlingsbaserade metoder. Det visar en avhandling i psykologi vid Göteborgs universitet.

• Genvariant bidrar till förkortad livslängd hos alkoholberoende

[2018-01-02] I en 18-årsuppföljning av patienter med svårt alkoholberoende fann forskare vid Göteborgs universitet att en speciell genvariant bidrog till att ytterligare reducera den redan markant förkortade medellivslängden i gruppen. Män som bar på den speciella genvarianten hade allra kortast överlevnad.

• Pär Anders Granhag i panelsamtal kring vägen till ett barnanpassat rättsväsende

[2017-12-22] Pär Anders Granhag i panelsamtal kring vägen till ett barnanpassat rättsväsende

• Så hållbarhetsmaxar du julen

[2017-12-18] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.

• SOU om nya bevisregler i brottmål

[2017-12-13] Forskare i forskargruppen Research unit for Criminal, Legal and Investigative Psychology (CLIP) vid psykologiska isntitutionen har bidragit med sakkunskap till den offentliga utredningen om modernisering av vissa delar av processrätten.

Fler/Prenumerera

Till kalendern