• Forskningsanslag till fältstudier om berusade ögonvittnen

[2018-10-19] Angelica Hagsand vid psykologiska institutionen (projektledare) tilldelades 3 435 000 kronor ur Riksbankens jubileumsfond för forskningsprojektet: "Alkoholberusade ögonvittnen i fältet: Påverkar hög berusningsgrad, emotionell stress och val av förhörsmetod minnet av ett brott?"

• Ny kurs: Psykologiska och psykosociala insatser vid riskbruk och beroende

[2018-10-12] Den här kursen ges på psykologiska institutionen och vänder sig till dig som vill få kunskaper om metoder och tekniker för utredning och om arbetet med behandlingsplanering för personer som har ett riskbruk, eller som är beroende av alkohol eller andra droger. Du får också kunskap om olika behandlingsformer, särskilt psykologiska och psykosociala behandlingar, och om olika stödinsatser som kan ges. Vi går också igenom olika psykologiska teorier som är relaterade till beteende, motivation och förändringsprocesser.

• Ny kurs: Social Psychology

[2018-10-09] Kursen Social Psychology vänder sig till dig som studerar eller ska börja studera psykologi på avancerad nivå, och som är intresserad av psykologisk forskning kring människors tankar, bedömningar och beteenden i sociala sammanhang. Kursen lämpar sig väl för den som även funderar på att gå vidare till forskarstudier. Kursen ges på engelska och går på halvfart, dagtid, under vårterminen.

• Kurs: Legal Psychology: Current Research

[2018-10-09] Den här kursen (Rättspsykologi: Aktuell forskning) vänder sig till dig som studerar, eller är på väg att börja studera psykologi på mastersnivå, och som är intresserad av psykologisk forskning som är relevant för rättssystemet. Kursen lämpar sig väl för den som även funderar på att gå vidare till forskarstudier. Kursen ges på engelska och går på halvfart, dagtid.

Fler/Prenumerera

Till kalendern