• Frågors besvarbarhet för lite uppmärksammat vid politiska beslut

[2018-02-19] Det faktum att alla människor bedömer om komplicerade frågor över huvud taget går att besvara eller inte, är för lite uppmärksammat. Inte minst som bakgrundsfaktor till politiska beslut. Och det som påverkar oss mest i bedömningen är hur andra har ställt sig. Detta visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Medel till forskning om kollektiv intelligens

[2018-02-05] Carl-Christian Trönnberg på psykologiska institutionen har, tillsammans med professorerna Richard Torkar och Robert Feldt på institutionen för data- och informationsteknik på Chalmers och Göteborgs universitet, tilldelats 3,8 miljoner kronor från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse för ett tre-årigt projekt om kollektiv intelligens.

• Upp och hoppa! Bryt stillasittandet med Generation Pep

[2018-01-31] Idag, 31 januari, så uppmärksammar organisationen Generation Pep att många svenska barn och ungdomar sitter för mycket stilla i sin vardag. För att bryta stillasittandet har de därför tagit initiativ till kampanjen "Upp och hoppa, Sverige!".

• Ny bok om ungdomar och unga vuxna

[2018-01-29] Tiden som ungdom och ung vuxen rymmer såväl hopp och framtidsdrömmar som oro och osäkerhet. I en ny bok fördjupa forskare kunskapen om ungas livssituation.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05