Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Pensionering inget stort hot mot den psykiska hälsan

  [2019-10-16] Att gå i pension beskrivs ofta som en form av kris och en period präglad av förluster, men de allra flesta hanterar pensionsövergången bra. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Medel till samverkansprojekt med polisen om förhör av alkoholpåverkade

  [2019-10-11] Angelica Hagsand, forskare vid psykologiska institutionen, har fått medel av Forsknings- och innovationskontoret vid Göteborgs universitet för att starta upp ett samverkansprojekt mellan forskare och polis. Målet är att ta fram vetenskapligt förankrade riktlinjer för förhör med alkoholpåverkade personer.

 • 14 miljoner i Forte-bidrag till forskare i psykologi

  [2019-10-10] Fyra forskare vid psykologiska institutionen har tillsammans tilldelats 14 miljoner kronor i den årliga utlysningen av forskningsmedel från Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). I sina projekt kommer de att undersöka mobilanvändning på jobbet, fäders utnyttjande av föräldraledigheten, identitetsutveckling över tid, och hälsofunktioner efter pensionering.

 • Ny avhandling om mekanismerna bakom misstänktas beteende i förhörssituationer

  [2019-09-27] Ett viktigt fokus inom rättspsykologin är att ta fram empiriskt testade, icke-tvångsmässiga, etiska förhörsmetoder som ger tillförlitlig och användbar information vid förhör med misstänkta personer. Den här avhandlingen syftar till att bättre förstå mekanismerna bakom misstänktas beteende i förhörssituationer, vilket kan bidra till att förbättra existerande tekniker och optimera intervju-utfallen.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2018-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-10-19