Mixad metod inom samhällsvetenskaplig forskning

Välkommen till workshop i mixad metod med Moin Syed!

Mixad metod är en generell term som refererar till användandet av både kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder. Även om forskning som använder sig av mixad metod har blivit alltmer synlig i litteraturen, har många forskare och studenter frågor om vad forskning med mixad metod innebär och hur den genomförs.

Syftet med denna workshop, som ges på engelska och vänder sig till doktorander och forskare, är att ge en överblick av samhällsvetenskaplig forskning med mixad metod, att ge en grundläggande kunskap i metoden samt att adressera specifika problem i tillämpandet av forskning med mixad metod.

Docent Moin Syed, University of Minnesota, har lett många workshops i mixad metod och är en mycket uppskattad föreläsare.

10.00-12.00:
Den första halvan av dagen består av ett seminarium med en genomgång av bakgrunden till och grunden för forskning med mixad metod, dess relevans för forskning, en överblick av kärnkoncepten inom mixad metod samt en överblick av de huvudsakliga forskningsdesignerna inom mixad metod med illustrativa exempel från litteraturen.

13.30-16.00
Den andra halvan av dagen kommer att vara en workshop där deltagarna presenterar en frågeställning som rör mixad metod t.ex. genom att beskriva en studie de arbetar med eller planerar att arbeta med (10 min) och få feedback från gruppen.

Anmälan: Om du vill delta I workshopen skicka ett mail till Caroline Järdmo (caroline.jardmo@psy.gu.se) innan den 30 maj

Välkommen!

Datum: 2018-06-04

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Forskargruppen GreY (Gothenburg Research Unit on Youth Development) vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, i samarbete med institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet och den barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön (BUV) vid Högskolan Väst.

Plats: Psykologen, Haraldsgatan 1
Rum K6