Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AW med forskare: Så motverkas radikalisering och extremism

Debatt

Radikalisering och våldsbejakande extremism i muslimska, högerextrema och autonoma kretsar är ett växande och kraftigt omdebatterat samhällsproblem. Senast i anslutning till de svenska IS-återvändarna och det högerextrema terrordådet mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland.

Hur stort är problemet med radikalisering? Var går gränsen mellan medborgarrörelse och extremism? Vad gör myndigheter, kommuner och andra samhällsaktörer för att motverka radikalisering ¿ i Göteborg, Sverige och Norden?

Föreläsare: Robin Andersson Malmros, doktorand vid Förvaltningshögskolan och projektledare vid Segerstedtinstitutet, Göteborgs universitet. Expert på kommuners arbete och nordisk samverkan mot våldsbejakande extremism. Jennie Sivenbring, fil dr i barn- och ungdomsvetenskap, Göteborgs universitet. Expert på preventivt arbete mot våldsextremism i samverkan mellan institutioner som skola, socialtjänst och polis. Haisam A-Rahman, samordnare mot våldsbejakande extremism, Göteborgs Stad. MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2019-05-21

Tid: 17:30 - 19:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Plats: Pustervik

Evenemangslänk: Läs mer om AW med forskare: Så motverkas radikalisering och extremism

Avgift: Fri entré

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson

Telefon: 031-7864841

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2013-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?