Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AW med forskare: Den ökade ojämlikheten i Sverige

Debatt

De ekonomiska klyftorna i Sverige är rekordstora. Från att ha varit ett av världens mest jämlika länder ökar inkomstskillnaderna mer och snabbare än i något annat OECD-land.

Forskning visar att de ökade klyftorna är skadliga för våra ekonomiska system, att de skapar sociala och politiska slitningar och påverkar individers livschanser, välbefinnande och livslängd.

Vad kan vi göra åt den ekonomiska ojämlikheten? Hur påverkar ojämlikheten den svenska välfärdsstaten som vi har känt den sedan efterkrigstiden? Hur ser dagens svenska ojämlikhet ut och hur påverkas människor psykologiskt av att leva med ökade klyftor?

Fri entré
Åldersgräns 18 år

Med reservation för ändringar.

Föreläsare: MEDVERKANDE Birgitta Jansson, universitetslektor, Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet och expert på inkomströrlighet och fattigdom Lars-Olof Johansson, docent i psykologi, Institutionen för psykologi vid Göteborgs universitet och expert på beslutsfattande, resurshantering och rättvisa John Lapidus, gästforskare i ekonomisk historia, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och expert på välfärdens finansiering MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Datum: 2020-02-24

Tid: 17:30 - 19:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Samhällsvetenskapliga fakulteten och Folkuniversitetet

Plats: Pustervik

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2013-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?