Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ledig tjänst som forkningssamordnare

  [2020-01-17] Vi söker dig som vill arbeta med administrativ forskningssamordning hos oss. Sök senast 20 januari.

 • Ledig anställning som forskare

  [2020-01-14] Ledig anställning: Vi söker en forskare till ett projekt om ledarskap och chefshandledning.

 • Vi söker patienter till KBT-behandling

  [2019-12-19] Vi söker främst dig med specifik fobi, exempelvis hissfobi, spindelfobi, ormfobi eller fobi för trånga utrymmen. Vi söker även dig som önskar behandling för nydebuterad panikångest, generell ångest, lättare depression eller tvångssyndrom.

 • Majoriteten anser sig vara mer miljövänlig än alla andra

  [2019-12-19] Vi tenderar att överskatta vårt eget miljöengagemang, visar forskning från Göteborgs universitet. I en studie med deltagare från Sverige, USA, England och Indien var de flesta övertygade om att de överlag agerar mer miljövänligt än andra.

 • Samverkansmedel till projekt som ska främja ungas positiva kroppsuppfattning

  [2019-11-15] VFS är ett Vinnova-program som syftar till att identifiera och genomföra enkla första steg som kan leda till samverkansprojekt mellan akademin och aktörer utanför akademin. Finansieringen är tänkt att fungera en som möjliggörare som ger dig tid att utforska och definiera frågeställningar tillsammans med samverkansparter.

 • Vill du samarbeta med oss i en forskningsstudie?

  [2019-11-05] Unga människor som har erfarenhet av samhällsvård är mer utsatta än de tre fattigaste procenten av befolkningen. Vill du vara med i ett projekt tillsammans med forskare för att främja deras livsvillkor och livschanser?

 • Pensionering inget stort hot mot den psykiska hälsan

  [2019-10-16] Att gå i pension beskrivs ofta som en form av kris och en period präglad av förluster, men de allra flesta hanterar pensionsövergången bra. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Medel till samverkansprojekt med polisen om förhör av alkoholpåverkade

  [2019-10-11] Angelica Hagsand, forskare vid psykologiska institutionen, har fått medel av Forsknings- och innovationskontoret vid Göteborgs universitet för att starta upp ett samverkansprojekt mellan forskare och polis. Målet är att ta fram vetenskapligt förankrade riktlinjer för förhör med alkoholpåverkade personer.

 • 14 miljoner i Forte-bidrag till forskare i psykologi

  [2019-10-10] Fyra forskare vid psykologiska institutionen har tillsammans tilldelats 14 miljoner kronor i den årliga utlysningen av forskningsmedel från Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). I sina projekt kommer de att undersöka mobilanvändning på jobbet, fäders utnyttjande av föräldraledigheten, identitetsutveckling över tid, och hälsofunktioner efter pensionering.

 • Ny avhandling om mekanismerna bakom misstänktas beteende i förhörssituationer

  [2019-09-27] Ett viktigt fokus inom rättspsykologin är att ta fram empiriskt testade, icke-tvångsmässiga, etiska förhörsmetoder som ger tillförlitlig och användbar information vid förhör med misstänkta personer. Den här avhandlingen syftar till att bättre förstå mekanismerna bakom misstänktas beteende i förhörssituationer, vilket kan bidra till att förbättra existerande tekniker och optimera intervju-utfallen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?