Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Höstens specialistkurser för psykologer

  [2019-03-25] Till hösten ger vi fyra kurser som är möjliga att läsa för dig som går Svenska Psykologförbundets specialistutbildning.

 • Utlysning av doktorandtjänster

  [2019-03-22] Nu utlyser vi två doktorandtjänster. Sista ansökningsdag: 2019-04-10.

 • Ny kurs: Kurs: Utvärderingsmetodik: teori och metod

  [2019-03-18] Som ett led i att kvalitetssäkra och effektivisera både privat och offentlig sektor har det blivit allt vanligare med utvärderingar. Att utvärdera kräver god kunskap både i forskningsmetodik och i utvärderingsteori.

 • Ny kurs: Psykologiska perspektiv på psykiatriska diagnoser

  [2019-03-14] Kursen vänder sig till dig som har högskoleutbildning och vill fördjupa dina kunskaper om de psykologiska fenomen och processer som ligger bakom olika psykiska sjukdomstillstånd och diagnoser.

 • Psykologi på Vetenskapsfestivalen

  [2019-03-06] Vetenskapsfestivalens öppna program är gratis och öppet för alla!

 • Platschefens ledarskap avgörande för säkerheten på byggarbetsplatser

  [2019-02-25] Platschefernas ledarskap är av stor vikt för hur säkerheten hanteras på byggarbetsplatser. Både direkta och indirekta ledarskapsbeteenden påverkar kulturen och kan endera främja eller hämma säkerheten. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Alkoholkonsumtion och alkoholrelaterade skador ökar bland äldre

  [2019-02-21] Äldre i Sverige dricker mer idag än tidigare. Samtidigt blir de alkoholrelaterade skadorna bland äldre fler, eftersom känsligheten för alkohol liksom risken för skador och sjukdomar ökar med stigande ålder. Den visar en ny rapport från bland annat Göteborgs universitet som också slår fast att det inte ligger något i föreställningen att måttligt alkoholbruk skulle kunna vara nyttigt.

 • Tjänst som universitetsadjunkt i psykologi

  [2019-02-13] Vi söker en legitimerad psykolog som vill arbeta inom ramen för våra kliniska kurser och moment på psykologprogrammet och psykoterapeutprogrammet.

 • Motivation inom träning, hälsa och idrott

  [2019-02-12] Allt vi gör drivs av vår motivation. Utan motivation och drivkrafter som får oss att röra oss framåt, både bildligt och bokstavligt, tappar vi fart, mening och effektivitet. Magnus Lindwall är tillsammans med forskarna Andreas Stenling och Karin Weman Josefsson redaktör för en ny bok om motivation inom träning, hälsa och idrott. Boken behandlar frågor som: Vad är motivation? Hur blir vi motiverade? Hur påverkar olika typer av motivation våra tankar, känslor och beteenden inom träning, hälsa och idrott?

 • Informella arbetsplatskulturer hinder för pappor att ta ut föräldraledighet

  [2019-01-29] Generösa lagar om föräldraledighet är inte tillräckligt för att få till stånd ett jämlikt och delat föräldraskap. Ett av hindren är att männen tar en kortare ledighet för att inte orsaka problem för de arbetskamrater som täcker upp. Det visar studier från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?