Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Doktorandtjänster med inriktning mot etnisk identitet hos ungdomar

  [2020-04-29] Psykologiska institutionen utlyser nu två doktorandtjänster med inriktning mot etnisk identitet hos ungdomar.

 • Fyra lektorsvikariat i psykologi. Ansök senast 2020-05-04

  [2020-04-24] Vi söker vikarierande lektorer i miljöpsykologi, rättspsykologi, socialpsykologi och kognitiv psykologi, samt utvecklingspsykologi och personlighetspsykologi. Start till hösten 2020. Sista ansökningsdag: 2020-05-04.

 • Forskning om ungdomars möjligheter i segregerade livsmiljöer

  [2020-04-21] Stenastiftelsen ger 15 miljoner till ett projekt på psykologiska institutionen som leds av professor Ann Frisén. Projektet handlar om att skapa ökad förståelse för hur etnisk identitet utvecklas och hur man kan förbättra unga människors möjligheter att hantera sina utmaningar och därmed öka sina livsmöjligheter.

 • Filmad föreläsning: Digital psykologisk behandling i klinisk miljö

  [2020-04-16] Den 16 april 2020 höll Sandra Weineland sin docentföreläsning i psykologi.

 • Stor psykisk stress bland isolerade

  [2020-04-15] Vad händer med oss när vi tvingas i karantän? Leif Denti, forskare vid psykologiska institutionen, tror att de negativa följderna av långvarig påtvingad isolering är så pass allvarliga att mycket talar för att Sverige gjort rätt som valt en mildare väg för att försöka stoppa spridningen av covid-19. Det stöds också av ny forskning.

 • Film: Fakta och myter om rättspsykologiska fenomen

  [2020-03-24] "En lögnare flackar med blicken." "Ett våldtäktsoffer gör alltid motstånd." "Det är bra att pressa på i förhör för att få personen att erkänna." Eller? Det här är exempel på myter och felaktiga föreställningar om hur offer och förövare beter sig och om hur man bäst arbetar i rättsliga sammanhang. I en nygjord serie korta filmer förklarar forskare i rättspsykologi istället vad forskningen inom området visar.

 • Psykologiska institutionen stänger sina lokalerna 18 mars - undervisning och annan verksamhet fortsätter på distans

  [2020-03-17] Psykologiska institutionen stänger lokalerna för studenter och besökare från och med onsdag 18 mars. Verksamheten fortsätter på distans.

 • Kongress om dyslexipedagogik

  [2020-03-11] Göteborgs universitet anordnar tillsammans med Stockholms universitet, Svenska Dyslexistiftelsen och Svenska Dyslexiföreningen den Nionde nordiska kongressen om dyslexipedagogik. Den kommer att äga rum 20 - 22 augusti 2020 på Stockholms universitet.

 • Specialistutbildningen för psykologer: Höstens kurser

  [2020-03-06] Här på psykologiska institutionen ger vi ett antal kurser som har ackrediterades av Sveriges Psykologförbund och är därmed godkända att ingå i utbildningen. Våra kurser är avgiftsfria och håller en hög vetenskaplig- och pedagogisk kvalitet.

 • Ny kurs: Neuropsykologi för psykologer

  [2020-03-06] Den här kursen vänder sig till dig som har en psykologexamen och vill lära dig mer om hur kognition, känsloliv och beteende påverkas av skada, sjukdom och funktionsbegränsning.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?