• Medel till forskning om kollektiv intelligens

[2018-02-05] Carl-Christian Trönnberg på psykologiska institutionen har, tillsammans med professorerna Richard Torkar och Robert Feldt på institutionen för data- och informationsteknik på Chalmers och Göteborgs universitet, tilldelats 3,8 miljoner kronor från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse för ett tre-årigt projekt om kollektiv intelligens.

• SVT 180130: Konst kan göra läkare mer empatiska

[2018-02-02] Visst känns det bättre att träffa en läkare som visar empati? En ny studie visar att läkarstudenter som avsätter tid för någon form av konst blir mer empatiska. De drabbas inte heller av utbrändhet i lika stor utsträckning. SVT intervjuar Elisabeth Punzi, forskare på psykologiska institutionen.

• Upp och hoppa! Bryt stillasittandet med Generation Pep

[2018-01-31] Idag, 31 januari, så uppmärksammar organisationen Generation Pep att många svenska barn och ungdomar sitter för mycket stilla i sin vardag. För att bryta stillasittandet har de därför tagit initiativ till kampanjen "Upp och hoppa, Sverige!".

• Ny bok om ungdomar och unga vuxna

[2018-01-29] Tiden som ungdom och ung vuxen rymmer såväl hopp och framtidsdrömmar som oro och osäkerhet. I en ny bok fördjupa forskare kunskapen om ungas livssituation.

• Sociala jämförelser kan få oss att agera mer miljövänligt

[2018-01-17] Att med förändrade sociala normer öka människors miljövänliga beteende ger mer bestående effekt än att försöka förändra beteendet med tävlingsbaserade metoder. Det visar en avhandling i psykologi vid Göteborgs universitet.

• Genvariant bidrar till förkortad livslängd hos alkoholberoende

[2018-01-02] I en 18-årsuppföljning av patienter med svårt alkoholberoende fann forskare vid Göteborgs universitet att en speciell genvariant bidrog till att ytterligare reducera den redan markant förkortade medellivslängden i gruppen. Män som bar på den speciella genvarianten hade allra kortast överlevnad.

• Pär Anders Granhag i panelsamtal kring vägen till ett barnanpassat rättsväsende

[2017-12-22] Pär Anders Granhag i panelsamtal kring vägen till ett barnanpassat rättsväsende

• Så hållbarhetsmaxar du julen

[2017-12-18] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.

• SOU om nya bevisregler i brottmål

[2017-12-13] Forskare i forskargruppen Research unit for Criminal, Legal and Investigative Psychology (CLIP) vid psykologiska isntitutionen har bidragit med sakkunskap till den offentliga utredningen om modernisering av vissa delar av processrätten.

• Food-truck exploderat vid Campus Linné

[2017-12-12] En food-truck på gården mellan Annedalsseminariet och Mediehuset på Campus Linné exploderade vid tjugo i elva på tisdagsförmiddagen. En person som arbetar i food-trucken skadades lindrigt.