Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vi söker en doktorand!

  [2020-02-20] Vi söker en Doktorand i Psykologi, med inriktning mot kognitiv psykologi/kognitiv neurovetenskap

 • Rapport om pappors drickande och skador på barn

  [2020-02-10] Även blivande pappors alkoholvanor står i fokus i en rapport om alkohol, graviditet och spädbarns hälsa som nu väcker uppmärksamhet på flera håll, bland annat via media och i ett seminarium i riksdagen. Här kan du ta del av rapporten i sin helhet.

 • Martin Lövdén ny professor på psykologiska institutionen

  [2020-01-31] I januari började Martin Lövdén sin anställning som professor på psykologiska institutionen. Martin forskar inom kognitiv neurovetenskap och fokuserar speciellt på hjärnmekanismer bakom inlärning och utveckling,

 • Beroendepsykologer vill bilda ny förening

  [2020-01-31] En nationell förening inom området alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) behövs för att stärka det psykologiska perspektivet och psykologers kompetens inom området. Det säger Claudia Fahlke, psykolog och professor i hälsopsykologi med inriktning mot beroendepsykologi vid Göteborgs universitet.

 • Ojämlika förutsättningar för ett längre arbetsliv

  [2020-01-30] De flesta som fortsätter förvärvsarbeta efter 65 år gör det för att de uppskattar arbetet och för att den sociala kontakten som arbetet ger är viktig. Utbildning, hälsa och ekonomi påverkar den enskildes möjligheter att påverka beslutet att fortsätta förvärvsarbeta eller att gå i pension. Det visar en ny rapport från Delegationen för senior arbetskraft. Rapporten Att arbeta vidare efter 65 ¿ vem gör det och varför? är skriven av Isabelle Hansson, Linn E Zulka, Marie Kivi, Linda B Hassing och Boo Johansson, samtliga verksamma vid Psykologiska institutionen och Centrum för åldrande och hälsa (AgeCap), Göteborgs universitet.

 • Ledig tjänst som forkningssamordnare

  [2020-01-17] Vi söker dig som vill arbeta med administrativ forskningssamordning hos oss. Sök senast 20 januari.

 • Ledig anställning som forskare

  [2020-01-14] Ledig anställning: Vi söker en forskare till ett projekt om ledarskap och chefshandledning.

 • Vi söker patienter till KBT-behandling

  [2019-12-19] Vi söker främst dig med specifik fobi, exempelvis hissfobi, spindelfobi, ormfobi eller fobi för trånga utrymmen. Vi söker även dig som önskar behandling för nydebuterad panikångest, generell ångest, lättare depression eller tvångssyndrom.

 • Majoriteten anser sig vara mer miljövänlig än alla andra

  [2019-12-19] Vi tenderar att överskatta vårt eget miljöengagemang, visar forskning från Göteborgs universitet. I en studie med deltagare från Sverige, USA, England och Indien var de flesta övertygade om att de överlag agerar mer miljövänligt än andra.

 • Samverkansmedel till projekt som ska främja ungas positiva kroppsuppfattning

  [2019-11-15] VFS är ett Vinnova-program som syftar till att identifiera och genomföra enkla första steg som kan leda till samverkansprojekt mellan akademin och aktörer utanför akademin. Finansieringen är tänkt att fungera en som möjliggörare som ger dig tid att utforska och definiera frågeställningar tillsammans med samverkansparter.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fpsy.gu.se%2Fenglish%2Fcurrent%2Fnews%2F%3FlanguageId%3D100001%26print%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2020-02-21