Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Pensionering inget stort hot mot den psykiska hälsan

  [2019-10-16] Att gå i pension beskrivs ofta som en form av kris och en period präglad av förluster, men de allra flesta hanterar pensionsövergången bra. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Medel till samverkansprojekt med polisen om förhör av alkoholpåverkade

  [2019-10-11] Angelica Hagsand, forskare vid psykologiska institutionen, har fått medel av Forsknings- och innovationskontoret vid Göteborgs universitet för att starta upp ett samverkansprojekt mellan forskare och polis. Målet är att ta fram vetenskapligt förankrade riktlinjer för förhör med alkoholpåverkade personer.

 • 14 miljoner i Forte-bidrag till forskare i psykologi

  [2019-10-10] Fyra forskare vid psykologiska institutionen har tillsammans tilldelats 14 miljoner kronor i den årliga utlysningen av forskningsmedel från Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). I sina projekt kommer de att undersöka mobilanvändning på jobbet, fäders utnyttjande av föräldraledigheten, identitetsutveckling över tid, och hälsofunktioner efter pensionering.

 • Ny avhandling om mekanismerna bakom misstänktas beteende i förhörssituationer

  [2019-09-27] Ett viktigt fokus inom rättspsykologin är att ta fram empiriskt testade, icke-tvångsmässiga, etiska förhörsmetoder som ger tillförlitlig och användbar information vid förhör med misstänkta personer. Den här avhandlingen syftar till att bättre förstå mekanismerna bakom misstänktas beteende i förhörssituationer, vilket kan bidra till att förbättra existerande tekniker och optimera intervju-utfallen.

 • Vi söker försöksdeltagare till psykologisk forskning

  [2019-09-18] Bidra till forskningen - bli försöksdeltagare.

 • Vi söker patienter till KBT-behandling

  [2019-09-18] Vi söker främst dig med specifik fobi, exempelvis hissfobi, spindelfobi, ormfobi eller fobi för trånga utrymmen. Vi söker även dig som önskar behandling för nydebuterad panikångest, generell ångest, lättare depression eller tvångssyndrom.

 • Utvecklingspsykologi i ny, uppdaterad, utgåva

  [2019-09-11] Boken Utvecklingspsykologi beskriver centrala aspekter av den fysiska, kognitiva och socioemotionella utvecklingen genom hela livet: från fostertiden, spädbarnsåren, förskoleåren, tidiga skolår, ungdomsåren och till vuxen ålder. Vardagsnära exempel och många illustrationer levandegör innehållet, skapar förståelse och visar hur kunskapen kan tillämpas.

 • När datorspelandet blir problematiskt

  [2019-09-03] I juni 2018 klassade Världshälsoorganisationen (WHO) gaming disorder som en sjukdom och tillståndet, som ännu inte har någon officiell svensk översättning, blev en diagnos. Två forskare har nu på uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland tagit fram en kunskapsöversikt över forskning som hittills har gjorts inom området. Den kommer att presenteras vid två tillfällen i september och finns redan nu att ladda ned, se nedan.

 • Rektor välkomnar alla nya studenter!

  [2019-07-17] Grattis till din studieplats vid Göteborgs universitet! Du har blivit antagen till ett av de mest populära universiteten i Sverige.

 • Anslag till forskning om adaptiv respons hos poliser som arbetar "undercover"

  [2019-07-17] Erik Mac Giolla på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och Simon Oleszkiewicz, numera vid University of Twente, är båda verksamma inom området rättspsykologi och har tilldelats anslag för ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla ett mått för att utvärdera adaptivt beteende i polisiära sammanhang.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-10-19