Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Äldre i centrum 1/19: Gerontologi­generalen som gick i pension

  [2019-04-16] Porträtt av professor Boo Johansson

 • Psykologi på Vetenskapsfestivalen

  [2019-04-02] Vetenskapsfestivalens öppna program är gratis och öppet för alla!

 • Vi söker poliser och polisstuderande till forskningsprojekt

  [2019-03-28] Syftet med studien är att undersöka hur poliser i Sverige bedömer olika intervjutekniker. Du deltar genom att fylla i en webbenkät där du får titta på filmer på förhör med brottsoffer och sedan svara på några frågor.

 • Könsstereotyper lever fortfarande kvar

  [2019-03-28] Även om Sverige nått långt i jämställdhet på flera områden är fortfarande föreställningarna om vilka egenskaper en typisk kvinna och en typisk man har kvar i gamla mönster. Och de flesta tror inte att stereotyperna kommer att ändras nämnvärt i framtiden. Det visar en studie från Göteborgs, Lunds och Stockholms universitet, samt Södertörns högskola.

 • Höstens specialistkurser för psykologer

  [2019-03-25] Till hösten ger vi fyra kurser som är möjliga att läsa för dig som går Svenska Psykologförbundets specialistutbildning.

 • Ny kurs: Kurs: Utvärderingsmetodik: teori och metod

  [2019-03-18] Som ett led i att kvalitetssäkra och effektivisera både privat och offentlig sektor har det blivit allt vanligare med utvärderingar. Att utvärdera kräver god kunskap både i forskningsmetodik och i utvärderingsteori.

 • Ny kurs: Psykologiska perspektiv på psykiatriska diagnoser

  [2019-03-14] Kursen vänder sig till dig som har högskoleutbildning och vill fördjupa dina kunskaper om de psykologiska fenomen och processer som ligger bakom olika psykiska sjukdomstillstånd och diagnoser.

 • Platschefens ledarskap avgörande för säkerheten på byggarbetsplatser

  [2019-02-25] Platschefernas ledarskap är av stor vikt för hur säkerheten hanteras på byggarbetsplatser. Både direkta och indirekta ledarskapsbeteenden påverkar kulturen och kan endera främja eller hämma säkerheten. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Alkoholkonsumtion och alkoholrelaterade skador ökar bland äldre

  [2019-02-21] Äldre i Sverige dricker mer idag än tidigare. Samtidigt blir de alkoholrelaterade skadorna bland äldre fler, eftersom känsligheten för alkohol liksom risken för skador och sjukdomar ökar med stigande ålder. Den visar en ny rapport från bland annat Göteborgs universitet som också slår fast att det inte ligger något i föreställningen att måttligt alkoholbruk skulle kunna vara nyttigt.

 • Tjänst som universitetsadjunkt i psykologi

  [2019-02-13] Vi söker en legitimerad psykolog som vill arbeta inom ramen för våra kliniska kurser och moment på psykologprogrammet och psykoterapeutprogrammet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-04-20