Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Alkoholkonsumtion och alkoholrelaterade skador ökar bland äldre

  [2019-02-21] Äldre i Sverige dricker mer idag än tidigare. Samtidigt blir de alkoholrelaterade skadorna bland äldre fler, eftersom känsligheten för alkohol liksom risken för skador och sjukdomar ökar med stigande ålder. Den visar en ny rapport från bland annat Göteborgs universitet som också slår fast att det inte ligger något i föreställningen att måttligt alkoholbruk skulle kunna vara nyttigt.

 • Tjänst som universitetsadjunkt i psykologi

  [2019-02-13] Vi söker en legitimerad psykolog som vill arbeta inom ramen för våra kliniska kurser och moment på psykologprogrammet och psykoterapeutprogrammet.

 • Motivation inom träning, hälsa och idrott

  [2019-02-12] Allt vi gör drivs av vår motivation. Utan motivation och drivkrafter som får oss att röra oss framåt, både bildligt och bokstavligt, tappar vi fart, mening och effektivitet. Magnus Lindwall är tillsammans med forskarna Andreas Stenling och Karin Weman Josefsson redaktör för en ny bok om motivation inom träning, hälsa och idrott. Boken behandlar frågor som: Vad är motivation? Hur blir vi motiverade? Hur påverkar olika typer av motivation våra tankar, känslor och beteenden inom träning, hälsa och idrott?

 • Informella arbetsplatskulturer hinder för pappor att ta ut föräldraledighet

  [2019-01-29] Generösa lagar om föräldraledighet är inte tillräckligt för att få till stånd ett jämlikt och delat föräldraskap. Ett av hindren är att männen tar en kortare ledighet för att inte orsaka problem för de arbetskamrater som täcker upp. Det visar studier från Göteborgs universitet.

 • Mindre personfixering gör mediamötet bättre

  [2019-01-29] Skattefinansierade organisationer kan göra mer för att möten med media ska bli bättre. Nyckeln ligger i att inte låta allt ansvar att svara journalister vila på enskilda personer. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

 • Postdok-tjänst: Hållbara transporter och miljöpsykologi

  [2019-01-23] Psykologiska institutionen söker en postdoktor inom ramen för Strategiskt forskningsområde Transport (SFO), ett tvärvetenskapligt samarbete mellan forskare på Göteborgs universitet och Styrkeområde Transport på Chalmers Tekniska Högskola. SFO Transports mål är att bidra till kunskap om gröna, säkra och effektiva transporter (både person- och godstransporter), och hur man uppnår ett attraktivt samhälle som tar ansvar för både människors liv och vår natur.

 • Biträdande forskare till fältstudier om alkohol & vittnens minne

  [2019-01-22] Psykologiska institutionen söker nu en eller flera biträdande forskare för arbete i projektet "Alkoholberusade ögonvittnen i fältet: Påverkar hög berusningsgrad, emotionell stress och val av förhörsmetod minnet av ett brott?" Anställningen är en deltidstjänst på 30-50 procent och tidsbegränsad upp till 2 år.

 • Anslag för undersökning om ensamkommande barns upplevelser om inkludering

  [2019-01-14] Undersökning om ensamkommande barns upplevelser om inkludering kopplas till CCHS/Heritage and Wellbeing.

 • Doktorandtjänst - ledarskap och ledarskapsutveckling

  [2019-01-03] Är du intresserad av forskning inom ledarskap och ledarskapsutveckling? Psykologiska institutionen en blivande doktorand som kommer att arbeta inom forskningsprojektet "Säker ledare ¿ Ett samverkansprojekt för att förbättra säkerhetsledarskap och säkerhetskultur i bygg- och anläggningsindustrin". Projektet syftar till att utveckla funktionella ledarbeteenden hos platschefer i byggbranschen. Vi söker därför en doktorand med särskilt intresse för forskning inom ledarskap, chefskap och funktionell beteendeanalys.

 • Mer kunskap och tydliga rutiner kan ge bättre utredningar av övergrepp på barn

  [2018-12-07] För att brottsutredningar av misstänkta sexualbrott mot små barn ska bli bättre bör arbetssätt och kunskaper inom rättsväsendet utvecklas. Den slutsatsen dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-02-24