Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Film: Fakta och myter om rättspsykologiska fenomen

  [2020-03-24] "En lögnare flackar med blicken." "Ett våldtäktsoffer gör alltid motstånd." "Det är bra att pressa på i förhör för att få personen att erkänna." Eller? Det här är exempel på myter och felaktiga föreställningar om hur offer och förövare beter sig och om hur man bäst arbetar i rättsliga sammanhang. I en nygjord serie korta filmer förklarar forskare i rättspsykologi istället vad forskningen inom området visar.

 • Vi söker en doktorand!

  [2020-03-18] Vi söker en doktorand till projektet Gothenburg Longitutinal study of Development (GoLD)

 • Psykologiska institutionen stänger sina lokalerna 18 mars - undervisning och annan verksamhet fortsätter på distans

  [2020-03-17] Psykologiska institutionen stänger lokalerna för studenter och besökare från och med onsdag 18 mars. Verksamheten fortsätter på distans.

 • Kongress om dyslexipedagogik

  [2020-03-11] Göteborgs universitet anordnar tillsammans med Stockholms universitet, Svenska Dyslexistiftelsen och Svenska Dyslexiföreningen den Nionde nordiska kongressen om dyslexipedagogik. Den kommer att äga rum 20 - 22 augusti 2020 på Stockholms universitet.

 • Specialistutbildningen för psykologer: Höstens kurser

  [2020-03-06] Här på psykologiska institutionen ger vi ett antal kurser som har ackrediterades av Sveriges Psykologförbund och är därmed godkända att ingå i utbildningen. Våra kurser är avgiftsfria och håller en hög vetenskaplig- och pedagogisk kvalitet.

 • Ny kurs: Neuropsykologi för psykologer

  [2020-03-06] Den här kursen vänder sig till dig som har en psykologexamen och vill lära dig mer om hur kognition, känsloliv och beteende påverkas av skada, sjukdom och funktionsbegränsning.

 • Kurs: Personlighet, psykisk hälsa och beroende

  [2020-03-06] Ett beroende av alkohol eller narkotika påverkar hjärnan både fysiologiskt och psykologiskt och kan därmed påverka en persons psykiska hälsa och personlighet. I den kursen här får du kunskap om på vilka sätt, men också omvänt ¿ hur människor med olika personlighetsegenskaper eller former av psykisk ohälsa lättare utvecklar beroende vid olika skeenden eller kriser i livet.

 • Nya kurser i utvärderingsmetodik

  [2020-03-06] Som ett led i att kvalitetssäkra och effektivisera både privat och offentlig sektor har det blivit allt vanligare med utvärderingar. Att utvärdera kräver god kunskap både i forskningsmetodik och i utvärderingsteori.

 • JOBB: Biträdande forskare till projekt om ungdomar och sexualitet på nätet

  [2020-02-27] Vi utlyser nu en tidsbegränsad anställning som biträdande forskare till ett forskningsprojekt om ungdomar och sexualitet på nätet.

 • Psykologi säger mer än demografi om varför folk tar bil istället för andra transportmedel

  [2020-02-27] För att förklara varför någon tar bilen istället för andra transportmedel är psykologiska aspekter mer utslagsgivande än demografiska. Det visar en studie från Göteborgs universitet. Insikterna kan vara betydelsefulla för åtgärder som ska minska klimatpåverkan.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2020-04-09