Anders Broberg nominerad till Stora Psykologpriset 2014

Nyhet: 2014-08-14

Anders Broberg vid Psykologiska institutionen är en av tre finalister till Stora Psykologpriset 2014. Priset delas ut av Sveriges Psykologförbund och syftar till att uppmärksamma psykologer som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser.

Juryns motivering: Anders Broberg utses till finalist för att i sin forskning bl.a. utvärderat metoder med avsikt att hjälpa barn och ungdomar i utsatta situationer. Vidare har Anders fört ut anknytningsteorin och beskrivit den på ett begripligt sätt med fokus på att man ska kunna dra nytta av kunskaperna. Han har också i sitt arbete fört ut sin kunskap genom böcker och föreläsningar till psykologer men även till andra yrkesgrupper och beslutsfattare.

Psykologförbundets hemsida kan du läsa mer om priset, de andra finalisterna, samt läsa en intervju med Anders Broberg.