Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anslag för undersökning om ensamkommande barns upplevelser om inkludering

Nyhet: 2019-01-14

Mostafa Hosseini, legitimerad psykolog, har beviljats forskningsanslag från Stiftelse Allmänna Barnhuset. Under handledning av Elisabeth Punzi (forskare i psykologi och klusterledare för CCHS/Heritage and Wellbeing, GU) kommer Mostafa att undersöka hur ensamkommande pojkar och flickor från Afghanistan upplever sin vardag i Sverige avseende deras upplevelse av inkludering. Studiernas fokus kommer att ligga på deltagarnas beskrivningar av samhällsinsatser som enligt de själva har bidragit till deras upplevelse av inkludering men också vad de anser sig sakna för fortsatt etablering. Då Mostafa Hosseini själv har sina rötter i Afghanistan kommer deltagarna att ha möjlighet att intervjuas på sitt modersmål, dari.

Undersökningen är kopplad till verksamheten som bedrivs inom ramen för CCHS kluster Heritage and Wellbeing och temat “Minority heritage, traumatic experience, narrative identity, and wellbeing”, ett av klustrens huvudområden. Undersökningen kommer att utföras under 2019 och planeras resultera i två artiklar.

Foto av: Petra Boström
 

AV:

Artikeln publicerades först på: criticalheritagestudies.gu.se

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/aktuellt/nyheter/fulltext//anslag-for-undersokning-om-ensamkommande-barns-upplevelser-om-inkludering.cid1605343
Utskriftsdatum: 2019-08-22