Byggarbetsplats runt psykologiska institutionen

Nyhet: 2018-03-12

En servicetunnel till Västlänken ska byggas i berget bredvid psykologiska institutionen. Trafikverket kommer därför att etablera en arbetsplats på parkeringsytan mellan psykologiska institutionen och det så kallade BASF-huset söder om parkeringsplatsen.

Direkta konsekvenser:

• Från och med måndagen den 12 mars 2018 kommer tunga transporter att ske precis framför huset. Framöver är det därför extra viktigt för anställda, studenter och besökare att vara uppmärksamma på trafik på väg till och från institutionen!
  • Cykelparkeringar och parkeringsplatser för rörelsehindrade flyttas till andra platser runt vår byggnad.
  • Återsamlingsplats vid en eventuell brand flyttas från parkeringsplatsen till ”andra sidan” huset, dvs den norra sidan som vetter mot Annedalsseminariet.
  • Parkeringsplatserna mellan institutionen och BASF-huset försvinner helt.

Själva tunneldrivningen (borrning) är i dagsläget planerad att börja i maj-juni 2018. Arbetet beräknas pågå till cirka 2025.

Mer information om projektet finns att läsa på Trafikverkets webbplats.