Doktorand till projektet Mobbning och skola

Nyhet: 2018-10-05

Psykologiska institutionen utlyser en doktorandtjänst till ett projekt om mobbning.

Som doktorand kommer du att jobba med det pågående longitudinella forskningsprojektet Mos (Mobbning och Skola), där deltagarna följts sedan de var 10 år med frågor om bland annat mobbning och kroppsuppfattning. I den aktuella uppföljningen i MoS-studien, när deltagarna är 27 år gamla, är fokus på långtidskonsekvenser av mobbning och då särskilt konsekvenser för psykisk ohälsa, kroppsuppfattning och utsatthet för annan mobbning.

Studien består dels av en uppföljning i det longitudinella projektet och dels av fördjupande intervjuer med en del av dem som varit utsatta för mobbning i sin barndom. Vi söker dig som har ett särskilt intresse för forskningsfrågor relaterade till mobbning. Du bör också ha ett särskilt intresse för analys av både longitudinella data och intervjudata, samt erfarenhet av att genomföra intervjuer med frågor som kan upplevas känsliga för de som intervjuas. Arbetsuppgifterna kommer även att innefatta forskningsadministration.

Mer information om tjänsten samt länk till elektronisk ansökan
Sista ansökningsdag 2018-10-26.

Utbildning på forskarnivå omfattar i normalfallet fyra års heltidsstudier vilket inkluderar arbete med ett avhandlingsprojekt (165 hp) och kurser (75 hp). Kurserna är delvis obligatoriska, delvis valbara. Huvuduppgiften är att genomföra avhandlingsarbetet under handledning.
Mer information om forskarutbildningen vid psykologiska institutionen