Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistkurser för psykologer

Nyhet: 2019-03-25Är du legitimerad och verksam psykolog kan du vidareutbilda dig till specialist inom ditt område. Du ansöker till specialistutbildningen hos Svenska Psykologförbundet.

Här på psykologiska institutionen ger vi för närvarande dessa kurser som är godkända att ingå utbildningen och som du kan läsa höstterminen 2019.

Klinisk hälsopsykologi tillämpning

7,5 högskolepoäng, kvartsfart, dagtid. (Möjlig att följa även om man bor långt bort. Endast ett fåtal träffar på campus.)
I kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom hälsopsykologi med fokus på tillämpning. Vidare behandlas olika evidensbaserade hälsopsykologiska insatser för t.ex. den somatiska vården, den specialiserade psykiatriska vården och inom primärvården. Läs mer och ansök senast 15 april

Psykologisk konsultation för yrkesverksamma psykologer

7,5 högskolepoäng, kvartsfart, eftermiddagar.
Kursen riktar sig till psykologer som i sin yrkesroll förväntas kunna handleda och konsultera personal inom andra yrkeskategorier i deras professionella yrkesutövning. Läs mer och ansök senast 15 april

Neuropsykologi och kognitiv neurovetenskap - INSTÄLLD

15 högskolepoäng, halvfart, kväll.
På kursen bekantar du dig med hjärnans anatomi och funktion och kombinerar psykologisk kunskap med kunskap om hjärnan. Du studerar samband mellan psykologiska processer och hjärnans funktion inom områden som minne, självmedvetenhet, kroppsupplevelse, uppmärksamhet, språk, emotioner och sociala funktioner. 

Psykisk hälsa och ohälsa hos föräldrar och barn under graviditet, spädbarnstid och förskoleår

7,5 högskolepoäng, kvartsfart, dagtid.
Kursen vänder sig till dig som är legitimerad psykolog och som direkt eller indirekt arbetar med föräldrar och barn i åldern 0-6 år, exempelvis inom mödra- och barnhälsovård, primärvård, skola, socialtjänst, och barn- och ungdomspsykiatri. I kursen behandlas faktorer som främjar psykisk hälsa respektive ökar risken för psykisk ohälsa hos föräldrar och barn under graviditet, spädbarnstid och förskoleålder med betoning på de första åren.
Läs mer

 

Till vårterminen 2020 kommer du även att kunna söka:

Klinisk hälsopsykologi

7,5 högskolepoäng, kvartsfart, dagtid.
Hälsopsykologi har stor relevans för psykologer inom primärvård, hälso- och sjukvård, kriminalvård och andra verksamheter. Kursen behandlar psykologiska insatser för att förebygga och förändra beteenden och levnadsvanor som negativt påverkar hälsan.
Läs mer och ansök senast 15 april


 

AV:

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?