Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurs: Klinisk hälsopsykologi

Nyhet: 2018-03-14

Kursen klinisk hälsopsykologi riktar sig till utbildade psykologer. Det mångfacetterade området hälsopsykologi handlar om sambandet mellan psykologiska aspekter som tankar, känslor och beteenden och å andra sidan hälsa och sjukdom.

Kursen ger en bred orientering i hälsopsykologiska teorier och tillämpningar, liksom kunskap om hälsofrämjande beteenden och faktorer som leder till upplevd förbättrad livskvalitet. Vi behandlar även psykologiska insatser för att förebygga och förändra riskbeteenden och levnadsvanor som negativt påverkar hälsan.

Kursen ges på kvartsfart dagtid och är delvis nätbaserad. Anmälan öppnar 15 mars: Klinisk hälsopsykologi | Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PX2101

Kursledarna om kursen:

– Hälsopsykologi är ett område som under senare tid blivit mycket uppmärksammat och evidensbaserade behandlingar är en efterfrågad kunskap inom både somatisk och psykiatrisk vård, inklusive till exempel skolhälsovård och kriminalvård. Det är därför vi har tagit fram den här kursen som vänder sig till dig som är examinerad psykolog. Kursen går även att läsa inom specialistutbildningen då den är ackrediterad av Sveriges Psykologförbund som en specialistkurs med fördjupning inom hälsopsykologi och psykologisk behandling/psykoterapi.

Om kursledarna:

Ann-Sophie Lindqvist Bagge är legitimerad psykolog, docent, samt universitetslektor inom hälsopsykologi och beroendepsykologi. Ann-Sophie är specialistbehörig inom psykologisk behandling/psykoterapi och inom beroendepsykologi. Hon driver forskningsprojekt som rör missbruk och mental hälsa, och projekt som undersöker hur livskvalitet samverkar med somatisk- och mental ohälsa. Forskningen sker i samarbete med kollegor från Sahlgrenska Akademi, Centre for Ethics, Law and Mental Health (CELAM) och Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA) vid Göteborgs universitet.

Sara Thomée är legitimerad psykolog, medicine doktor, samt biträdande lektor med inriktning arbete och hälsa. Saras forskar bland annat om IT- och mobilanvändning, stress och sömn hos unga vuxna, samt om arbetsmiljöns betydelse för en hållbar hälsa. Hon ingår i det hälsopsykologiska forskarnätverket och i forskargruppen för arbets- och organisationspsykologi (GRWOP) vid psykologiska institutionen.


Läs mer om forskning och utbildning i hälsopsykologi vid psykologiska institutionen


Bild 1: Rutger Blom: About To Throw, CC Flicker
Bild 2 & 3: Göteborgs universitet

AV:

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?