Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vill du samarbeta med oss i en forskningsstudie?

Nyhet: 2019-11-04

Unga människor i Sverige som har erfarenhet av samhällsvård är mer utsatta än de tre fattigaste procenten av befolkningen. Vill du vara med i ett projekt tillsammans med forskare för att främja deras livsvillkor och livschanser?

- Utgångspunkten för det här projektet är att skapa och pröva ett arbetssätt som är hållbart i praktiken. Målet är att främja samhällsplacerade ungas chanser till en god start på deras självständiga vuxenliv, säger Tina Olsson, docent i socialt arbete vid Göteborgs universitet och en av forskarna bakom projektet. 

Förutom Tina Olsson består forskargruppen av Martin Bergström, docent i socialt arbete vid Socialhögskolan i Lund, Therése Skoog, docent i psykologi vid Göteborgs universitet och Bo Vinnerljung, professor emeritus i socialt arbete vid Stockholms universitet.

Din roll i projektet handlar om att vara med och skapa arbetssättet tillsammans med andra praktiker och forskare, samt med ungdomar själva. Omfattningen av din medverkan kan variera utifrån ditt intresse och din tid.

Kontakta gärna någon av forskarna om du är intresserad eller för att få ytterligare information:

tina.olsson@socwork.gu.se
martin.bergstrom@soch.lu.se
therese.skoog@psy.gu.se

 

Ladda ner en inbjudan att samarbeta i projektet på vår hemsida

 

AV: Jenny Meyer

Artikeln publicerades först på: socwork.gu.se

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?