Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att förstå och förutse
mänskligt beteende

Vår forskning handlar om grundläggande principer och processer som hjälper oss att förstå och förutsäga mänskligt beteende.

Den handlar också om tillämpning av psykologisk kunskap i många viktiga samhälleliga områden. Vi har en stark tvärdisciplinär tradition och samarbetar med forskare inom exempelvis ekonomi, juridik, medicin och statsvetenskap.

Vår forskning är bred och innefattar ämnen såsom psykologiska aspekter på åldrande och funktionsnedsättningar, kroppsuppfattning och identitetsutveckling, bedömningar och beslutsfattande, barns utveckling och psykologisk behandling. Aktiva forskargrupper finns också inom områdena innovation, ledarskap och organisationspsykologi. Externa utvärderingar av vår forskning har särskilt uppmärksammat de insatser som utförs inom den miljöpsykologiska, missbrukspsykologiska och rättspsykologiska forskningen.

Våra forskare deltat aktivt i debatter och samhällslivet. Genom vår forskning sprids kunskap till en bred grupp av intressenter såväl inom vetenskapssamhället som till offentliga och privata organisationer.

Nyhetsarkiv och kalendarium

Hitta rätt

Vad forskar vi om? En stor del av forskningen pågår i våra specifika forskargrupper.

Hitta en expert
Lista över några av våra forskare som kan svara på frågor inom specifika områden. För journalister.

Läs mer om en forskare
Via personallistan kommer du till forskarens personliga presentation.

Vill du bli forskare? Läs mer om vår forskarutbildning.

Sidansvarig: Ann Backlund|Sidan uppdaterades: 2017-09-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?