Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning inom missbruk- och beroendevetenskap

I psykologiska institutionens kursutbud finns flera kurser för den som vill lära sig mer om riskbruk och beroende ur ett psykologiskt perspektiv. Du kan läsa en kurs som påbyggnad, komplettera en annan utbildning eller sätta ihop en egen examen. Kurserna kan också användas i specialistutbildningen för psykologer.

Fristående kurser

Det finns kurser i beroendepsykologi på grundnivå och på avancerad nivå. Här kan du se hela vårt samlade kursutbud inom psykologi. På institutionens utbildningssidor hittar du mer information om hur du kan sätta samman kurser för att få en examen, vem du kan vända dig till för studievägledning, med mera.

Masterexamen i beroendevetenskap, med inriktning mot psykologi

Genom att läsa vissa specifika kurser och skriva en uppsats i beroendepsykologi har du möjlighet att få en masterexamen i beroendevetenskap med inriktning mot psykologi.

Handledning av uppsatser och avhandlingar

Flera medlemmar i forskargruppen APEC handleder uppsatser inom området beroendepsykologi på grund- och avanceradnivå. Du kan söka efter en lämplig handledare bland våra medlemmar.

Handledning på forskarutbildningsnivå ges för närvarande av Claudia Fahlke och Kristina Berglund.

Specialistbehörighet

Legitimerade psykologer kan få specialistbehörighet i beroendepsykologi. Flera av institutionens kurser kan ingå i en specialistutbildning. För mer information, se www.psykologforbundet.se

Uppdragsutbildning

Forskargruppen APEC har gedigen erfarenhet av att utveckla och medverka i uppdragsutbildningar i beroendepsykologi. Mer information om hur du går tillväga om du vill beställa en uppdragsutbildning på psykologiska institutionen.

Läroböcker

Medlemmar i forskargruppen APEC har författat och medverkat i ett flertal fakta- och läroböcker. 

Lista på fakta- och läroböcker

Studenter på föreläsning

Anmälan till kurser

Anmälan till fristående kurser och program inför höstterminen är öppen 15/3-15/4 och inför vårterminen 15/9-15/10. Du anmäler dig på antagning.se.

Mer om utbildning och att studera på psykologiska institutionen.

Sidansvarig: Angelica Hagsand|Sidan uppdaterades: 2019-08-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?