Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förebygga och behandla
barns och ungdomars
psykiska ohälsa

Forskargruppen Prevention and Intervention in Developmental Psychopathology (PIP) är multidisciplinär och består av forskare från Psykologiska institutionen, Institutionen för Socialt arbete, Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vi arbetar i nära samarbete med kliniska verksamheter som BUP, Barnhälsovård, Barn och ungdomshabilitering, Socialtjänst och socialtjänstanknutna verksamheter. Gruppen har nära kontakt med Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten i flera projekt. Vi har också ett utvecklat samarbete med andra universitet i Sverige och utomlands.

Forskarna delar intresse för att studera

  1. utvecklingsvägar mot välbefinnande eller psykisk ohälsa
  2. effekter av olika preventions- och interventionsprogram riktade till barn, ungdomar och föräldrar

Vi lutar oss mot en transaktionell modell för att beskriva hur den ständigt pågående interaktionen mellan biologiska, psykologiska och sociala faktorer formar barnets utveckling över tid.

Gruppens medlemmar är involverade i olika typer av kliniska projekt och flera av oss undervisar också på Psykologprogrammet, Psykoterapeutprogrammet, på olika uppdragsutbildningar och specialistutbildning för psykologer.

Kontaktperson: Ulf Axberg

Medlemmar:

Prevention and Intervention in Developmental Psychopathology (PIP)

Sidansvarig: Lina Wirehag|Sidan uppdaterades: 2018-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?