Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Klinisk psykologi

Forskargruppen Clinical Psychology, Prevention and Intervention from a lifespan perspective (CPPI) består av forskare och kliniker från Psykologiska institutionen som studerar utvecklingsvägar mot välbefinnande eller psykisk ohälsa utifrån barns, ungas och vuxnas samt anhörigas och professionellas perspektiv. Vi studerar effekter av olika förebyggande och behandlande insatser och använder oss av såväl kvalitativa som kvantitativa forskningsmetoder, samt arbetar med metodutveckling.

Gruppens medlemmar är involverade i olika typer av verksamhetsnära projekt. Vi samarbetar med verksamheter inom socialtjänst, hälso- och sjukvård, samt myndigheter så som Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen. Vi har också ett utvecklat samarbete med andra institutioner vid Göteborgs universitet, samt andra universitet i Sverige och utomlands.

Flera av oss ansvarar för undervisning på Psykologprogrammet, Psykoterapeutprogrammet, forskarutbildningen, fristående kurser samt på olika uppdragsutbildningar och specialistutbildningar för kliniker.

Kontaktpersoner:

Jennifer Strand & Petra Boström

Medlemmar:

Alfredsson, Elin
Boström, Petra
Goulding, Anneli
Grip, Karin
Hagborg Melander, Johan
Hultmann, Ole
Punzi, Elisabeth
Wirehag, Lina
Nilsson, Erik
Säregård, Rosalie
Gunnarsson, Catarina
O'keeffe, Camilla
Grahn, Gunilla Maria
Wellsmo, Anders
Mårtensson Elmrud, Elin
 

Externa medlemmar och samarbetspartners:

Axberg, Ulf
Boson, Karin
Ingevaldson, Sara
Järvholm, Stina
Lilja, Josefin
Ljungström, Britt-Marie
Onsjö, Marja
Gillenstrand, Jonas
Mc Hugh, Elaine
Nowak, Herawati
Starke, Mikaela
Sonesson, Ove
Ståhlhem, Jonas
Thorslund, Karin
Tidefors, Inga
Wide, Ulla
 

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2020-02-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?