Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rättspsykologisk forskning


Rättspsykologisk forskning handlar om att ta fram och praktiskt omsätta psykologisk kunskap som är viktig inom rättsväsendet. Rättspsykologin kan bidra till att polisens brottsutredningar blir mer effektiva och rättssäkra, och även till att den bevisvärdering som sker i domstol kan bli mer objektiv och rättvis.

Forskningsagenda och forskningsresultat

Forskargruppen CLIP bedriver forskning som syftar till att ha en praktisk tillämpning inom rättsväsendet och dessutom bidra till teoriutveckling inom området.

Forskningsteman

Vi har grupperat vår forskning till fem övergripande teman; Lögn och förhör; Beslutsfattande i rättsliga sammanhang; Minne och intervjutekniker; Psykologiska aspekter av viktimologi, samt Att förhindra framtida brott. Under respektive tema kan du läsa mer om om aktuella forskningsspår, betydelsefulla publikationer och de viktigaste forskningsresultaten. (Klicka på bilden för en förstoring.)

Klicka på bilden för en förstoring. Bilden öppnas i ett nytt fönster.

Samarbeten och samverkan

Forskargruppens medlemmar samarbetar även med forskare vid andra framstående internationella forskningsmiljöer och gruppen bjuder även in nationella och internationella gästföreläsare till öppna föreläsningar på psykologiska institutionen. Öppna föreläsningar annonseras i institutionens kalendarium och på CLIPs Facebooksida.

Sidansvarig: Emelie Ernberg|Sidan uppdaterades: 2018-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?