Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Likabehandling

Psykologiska institutionen arbetar kontinuerligt för att säkerställa en god arbetsmiljö där alla anställda och studenter oavsett kön, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, eventuella funktionsnedsättningar eller sexuell läggning ges bästa möjligheter att utvecklas.

Övergripande styrs arbetet av Göteborgs universitet:
Jämställdhet och likabehandling vid Göteborgs universitet

Vart kan jag vända mig?

Tillgänglighet-behov av stöd

Den 1 januari 2015 infördes en ändring diskrimineringslagen som innebär att bristande tillgänglighet även i lagens mening anses vara en form av diskriminering. Lagändringen innebär också att ordet funktionshinder ersätts med funktionsnedsättning. Göteborgs universitet stödjer studenter med funktionsnedsättning för att möjliggöra för alla studenter att genomföra sina studier på likvärdiga villkor. Enskilda studenter såväl som institutioner kan få råd när det gäller att hitta anpassade lösningar för de speciella behov som studenter med funktionsnedsättning kan ha. Funktionsnedsättning är till exempel hörsel- och synnedsättning, rörelsehinder och dyslexi. För mer information om vilket stöd som finns besök universitets sidor om att studera med funktionsnedsättning.

Kontaktperson och koordinator i tillgänglighetsfrågor på Psykologiska institutionen är Chrissie Evling.

Studenter som har andra typer av behov av stöd kan vända sig till institutionens studiestödsgrupp (STUDS-gruppen) som består av vice prefekt med utbildningsansvar, studievägledare och lärare. Rosalie Särgård är kontaktperson och sammankallande för gruppen.

Om man upplever att man inte får det stöd som man har rätt till eller om det uppstår några andra problem som har med tillgänglighet till lokaler, information etc. att göra kan man kontakta institutionens likabehandlingsrepresentant Catarina Gunnarsson.

Diskriminering och trakasserier

Prefekten är ytterst ansvarig för att det bedrivs ett aktivt  jämställdhets- och likabehandlingsarbete på institutionen.

Studenter som inte upplever sig likabehandlade i undervisningssituationen bör i första hand vända sig till sin kursledare, prefekten eller till någon av de ställföreträdande prefekterna.

Institutionens likabehandlingsrepresentant Catarina Gunnarsson kan ge mer information, råd och stöd, samt även hjälpa till med dessa kontakter.

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2019-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?