Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

David Andersson

Postdoktor

David Andersson
Postdoktor
david.s.andersson@psy.gu.se
031-786 4254
0739-543851

Rumsnummer: 422
Postadress: Box 500, 40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1 , 41314 Göteborg


Psykologiska institutionen (Mer information)
Box 500
405 30 Göteborg
www.psy.gu.se
psykologi@psy.gu.se
Besöksadress: Haraldsgatan 1 , 413 14 Göteborg

Om David Andersson

David bedriver tvärvetenskaplig forskning om hållbar konsumtion och hur medborgarkonsumenter kan involveras i samhällsomställning. Hans forskning har främst undersökt hushållens konsumtionsmönster och därmed kopplade utsläpp av växthusgaser med andra faktorer så som sociala normer, subjektivt välbefinnande, direkta och indirekta reboundeffekter och människors värdeorientering. David är även en uppskattad föreläsare såväl inom som utanför akademin.

David leder också arbetet med Svalna, en app som uppskattar användarens koldioxidavtryck genom att analysera faktisk konsumtionsdata. Data på konsumtionsbeteenden och koldioxidavtryck från appen används av David och andra forskare involverade i programmet Mistra hållbar konsumtion - från nisch till mainstream för att bättre förstå reboundeffekter, spillover/moral licensing etc. David är även en av grundarna till Kortspelet Klimatkoll som låter spelaren gissa utsläpp från olika aktiviteter.

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-03-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?