Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Isak Barbopoulos

Forskare, biträdande

Isak Barbopoulos
Forskare, biträdande
isak.barbopoulos@psy.gu.se

Postadress: Box 500, 40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1 , 41314 Göteborg


Psykologiska institutionen (Mer information)
Box 500
405 30 Göteborg
www.psy.gu.se
psykologi@psy.gu.se
Besöksadress: Haraldsgatan 1 , 413 14 Göteborg

Om Isak Barbopoulos

Bakgrund

Magisterexamen i psykologi 2008. Biträdande forskare mellan augusti 2008 och juni 2009. Antagen till forskarutbildningen vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet 2009.

Undervisning

Jag undervisar på enstaka kurser i socialpsykologi och kognition, samt handleder uppsatser på kandidat- och magisternivå.

Forskningsintresse

Jag forskar om hur ekonomiska, hedonistiska och normativa motiv påverkar våra val som konsumenter i olika köpsituationer. Jag är särskilt intresserad av hur individuella och situationella faktorer påverkar vilka motiv vi prioriterar, samt hur detta i sin tur påverkar hur vi bedömer och väljer produkter och tjänster.

Pågående forskning

Betydelsen av social och moralisk signalering för policyeffektivitet och långsiktig hållbarhet.

Att köpa en bil, välja bränsle eller välja mellan privat och kollektiv transport är handlingar som inte bara påverkas av våra personliga ekonomiska mål, utan också av sociala och moraliska signaler av ansvarstagande till oss själva och andra. En djupare förståelse av sambandet mellan ekonomisk policy och sådan kommunikation kan vara nödvändig för utvecklingen av effektiv miljöpolicy.

Genom att integrera kunskap inom psykologi, beslutsfattande i grupp och ekonomiskt beslutsfattande, strävar vi efter att studera konflikten mellan värderingar, moral, sociala och ekonomiska mål, samt hur dessa konflikter påverkar miljövänlig och icke-miljövänlig konsumtion. Vi studerar beteenden i en rad beslutskontexter både på fältet och i laboratoriemiljö, med syftet att få mer kunskap om vad som driver miljövänliga beteenden i vardagliga situationer. Vi kartlägger också skillnader mellan kvinnor och män, människor från olika demografiska bakgrunder och socioekonomiska lager.

Samverkan

Gästföreläsare och handledare vid Högskolan i Borås.

 

Publikationsämnen

Visar 1 - 5 av 5

2017

Seven dimensions of consumption
Isak Barbopoulos
Göteborg, Göteborgs Universitet, Doktorsavhandling 2017
Doktorsavhandling

2016

Visar 1 - 5 av 5

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-03-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?