Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om vår psykoterapimottagning


Är du intresserad av att gå i terapi?
På Psykologiska institutionen ger vi den femåriga psykologutbildningen. Under utbildningens sista tre terminer tar de blivande psykologerna/studentterapeuterna emot patienter för psykoterapi. Studentterapeuterna erbjuder samtal till vuxna (dvs 18 år eller äldre) och det kostar 150 kr per gång oavsett psykoterapeutisk inriktning och sessionens längd.

Vi erbjuder psykoterapiformerna Kognitiv Beteendeterapi (KBT) och Psykodynamisk terapi (PDT). På de respektive sidorna hittar du mer information om de olika behandlingsformerna och kan göra en intresseanmälan.

Psykoterapisamtalen sker som regel individuellt. De flesta terapier påbörjas i januari eller i september, och man kommer tillsammans med studentterapeuten överens om man vill gå på dagtid eller kvällstid. Studentterapeuterna får regelbunden handledning beträffande sitt psykoterapiarbete.

Journalföring och sekretess
Institutionens psykoterapimottagning följer Hälso- och sjukvårdens lagstiftning, som till exempel sekretesslagen och patientdatalagen, samt följer de etiska riktlinjerna för psykologer i Norden. Journaler förs och samma sekretesskydd gäller som inom den offentliga vården, vilket bland annat innebär att alla som arbetar på vår mottagning har tystnadsplikt. Vi strävar efter att ha ett etiskt förhållningssätt med respekt för varje individs personliga integritet.

Undersökning och utvärdering
Som ett led i strävan efter en god kvalitet gör vi kontinuerliga utvärderingar av verksamheten. Du får fylla i frågeformulär innan du påbörjar din terapi och direkt efter avslutad terapi. För att bilda oss en uppfattning om psykoterapins långtidseffekter gör vi även uppföljning. Du kan därför efter en tid bli ombedd att svara på fler frågor. Allt detta sker med beaktande av de etiska och juridiska regler som gäller för klinisk forskning. Samtliga svar behandlas strikt konfidentiellt.

Vårt uppdrag är att ge våra studenter en så bra utbildning som möjligt – av det skälet gör vi alltid en bedömning om vi har möjlighet att erbjuda dig psykoterapi.

Välkommen! 


För återbud till terapi ring 031-786 5979 eller mejla terapi@psy.gu.se

Vill du gå i terapi?

Intresseanmälan görs till den terapiform du är intresserad av.

KBT

PDT


Lämna återbud

031-786 5979
eller
terapi@psy.gu.se 

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2019-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://psy.gu.se/psykoterapimottagning/
Utskriftsdatum: 2019-10-19