Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykodynamisk inriktning (PDT)


Att gå i psykodynamisk psykoterapi innebär att du under en avtalad period går i regelbundna samtal hos en studentterapeut för att tala om dina problem, dina relationer, din självkänsla, stress, ångest, nedstämdhet mm.

Vem kan gå i psykodynamisk terapi?
Psykodynamisk terapi passar dig som har en önskan att förstå och reflektera kring dina problem, dig själv och de sammanhang som du befinner dig i, nu och bakåt i tiden, med sikte på framtiden.

Syftet med terapin är att tillsammans med terapeuten förstå orsaken till dina svårigheter. Ni undersöker hur de problem du har kan hänga samman med din rådande livssituation och tidigare erfarenheter i livet, för att därigenom skapa en ökad medvetenhet om dig själv och ditt sätt att handskas med relationer och arbete. Med större medvetenhet om dig själv, känslor, upplevelser och behov ökar förmågan att förstå och hantera din livssituation.

Psykodynamisk terapi (PDT)
Den psykodynamiska terapin innebär ett samarbete mellan dig och din psykoterapeut. Inom ramen för den terapeutiska relationen och i samspelet med terapeuten kan du bearbeta tidigare upplevelser och utforska nya lösningsmöjligheter.

I den psykodynamiska terapin går du i samtal en gång i veckan under två terminer.

Korttidsdynamisk terapi (Brief Dynamic Therapy, BDT)
Mottagningen erbjuder också korttidsterapi på psykodynamisk grund (Brief Dynamic Therapy, BDT), där du arbetar med ett tema som utgår från en mer avgränsad aspekt av dina relationsmönster, inre upplevelser eller symtom. Du går då i samtal en gång per vecka under en termin.


 

 

Vill du gå i PDT?

Intressanmälan görs i vårt formulär. Läs detta först.

Obs! Intresseanmälan till PDT inför våren 2020 är stängd. Intresseanmälan till hösten 2020 öppnar i slutet på april.

Lämna återbud

031-786 5979
eller
terapi@psy.gu.se 

Sidansvarig: Anna-Karin Ryberg|Sidan uppdaterades: 2019-05-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?