Viktigt att veta innan du anmäler dig till PDT

Praktisk information

I den psykodynamiska terapiformen träffas patient och terapeut vanligen minst en gång per vecka. Varje session är vanligtvis 45-50 minuter. Psykoterapimottagningen har öppet även kvällstid, men vi kan inte garantera att din terapeut kan ta emot då. Varje besök på kliniken kostar 150:-, men vi hanterar inte kontanter eller kort utan du får en räkning som du sen betalar eller kan du swisha.

Under terminstid kan du inte göra uppehåll i behandlingen. Du måste ha förutsättningar för att komma varje vecka under terminstid. Blir du sjuk någon vecka kan du naturligtvis lämna återbud, men om du t ex reser bort i två veckor eller mer kan psykoterapin komma att avbrytas. För att gå i psykoterapi hos oss ska du ha fyllt 18 år.

Vårt arbetssätt

Efter en inledande bedömning som görs av leg psykolog, blir patienten kontaktad av studentterapeuten för att bestämma tid för ett första möte. Vid de inledande två eller tre tillfällena kommer studentterapeuten göra en ingående genomgång av patientens aktuella och tidigare situation, och utifrån denna bestämmer sedan patient och terapeut tillsammans hur arbetet kan fortsätta.

Student-terapeuternas handledning

Alla studentterapeuter har kontinuerlig handledning hos erfaren handledare. Handledningen sker i handledningsgrupp om max fyra studenter. Vid den kortare formen (en termin) av psykoterapi så filmas alla terapier i handledningssyfte. Patienten finns naturligtvis med på filmen, men fokus är på att studera studentterapeutens arbete i terapirummet. Filmerna hanteras i ett slutet system på utbildningskliniken och visas inte utanför handledning, och de raderas när de inte längre behövs.

Kvalitetssäkring

Alla patienter på psykoterapimottagningen ska också fylla i bakgrundsdata och skalor kring hur de mår före och efter avslutad psykoterapi. Detta så att vi kontinuerligt kan utvärdera kvaliteten på våra psykoterapier. Vi vet genom det att våra patienter generellt uttrycker en hög grad av nöjdhet.

Att anmäla sig

En intresseanmälan måste alltid göras personligen, du får alltså inte anmäla någon annan än dig själv.
Alla intresseanmälningar görs via vårt anmälningsformulär.
Vid akuta psykiska problem, kontakta sjukvården.

Intresseanmälan  är stängd.

Vad händer med min anmälan?

Psykoterapimottagningen är inte en del av sjukvården. Det antal patienter vi kan ta emot styrs helt av antalet studenter. Vi vill också att våra studenter skall få möjlighet att arbeta med olika problematik under sin utbildning. Vi granskar därför alla anmälningar som kommer in, och kontaktar sedan ett urval av de anmälda och bokar en tid för en kort bedömning. Bedömningen görs av någon av mottagningens psykologer och syftet är att stämma av att det du vill arbeta med är lämpligt för psykoterapi hos studentterapeut.
Vi tillämpar inte kö. Om du inte har hört något från oss på sex månader har du inte blivit aktuell för psykoterapi i denna omgång. Du är då välkommen att anmäla dig igen nästa gång vi öppnar vår anmälan.

Vill du gå i PDT?

Intressanmälan görs i vårt formulär. Läs detta först.

Intresseanmälan  är stängd

Sidansvarig: Eugenia Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-06-14