Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kvalitetssäkring

Som ett led i strävan efter en god kvalitet på psykoterapin gör vi kontinuerliga utvärderingar av verksamheten. Samtliga patienter fyller i frågeformulär om hur de mår och fungerar i sitt vardagsliv då de påbörjar terapi och efter avslutad behandling. Svaren är helt anonymiserade, analyseras på gruppnivå, och ligger sedan till grund för den kvalitetsäkringsrapport som görs årligen.

Resultaten från mätningen 2015 visade att psykoterapin vid psykologiska institutionen, oavsett terapiform, håller en hög kvalitet. Vid avslutad behandling mår patienterna markant bättre och fungerar bättre i sitt vardagsliv. Patienterna uttrycker också en hög grad av nöjdhet.

Jämförelser av undersökningar visar att den förbättrade psykiska hälsan och funktionen för patienterna vid psykologiska institutionen är på samma nivå som för de patienter som genomgått psykoterapi inom primärvården.

Ansvarig för utvärdering och kvalitetssäkring:
Kristina Berglund, docent
kristina.berglund@psy.gu.se, tel: 031-786 1878

För dig som är patient

När du kommer till formuläret börjar du med att fylla i den kod som du har fått av din psykolog. Dina svar är konfidentiella och kommer bara att analyseras på gruppnivå.

Till frågeformulär: Vid start av terapi

Till frågeformulär: Efter fjärde terapisamtalet

Till frågeformulär: Efter avslutning av terapin

Sidansvarig: Anna-Karin Ryberg|Sidan uppdaterades: 2020-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?