Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kunskap om människan

2018-01-24: Studierelaterad information, till exempel scheman, kursplaner, studentservice med mera, hittar du numera på Studentportalen.

Psykologi är vetenskapen om människors tankar, känslor, beteende och samspel med andra. Psykologi berör hela vårt samhälle och här på institutionen forskar och undervisar vi exempelvis om människans utvecklingsfaser, om åldrande, arbetsliv, hälsa, miljö, missbruk och rättsväsen.

Psykologi i yrkeslivet

Kunskaper i psykologi är användbara i många sammanhang på arbetsmarknaden, exempelvis om du har en rådgivande roll eller om ditt arbete går ut på att interagera och kommunicerar med olika människor - till exempel medarbetare, kunder, folk inom affärsvärlden, klienter eller patienter.

Våra utbildningar

Hos oss kan du gå den femåriga yrkesutbildningen till psykolog. Du kan också läsa fristående kurser, som komplement i en annan utbildning eller för att ta en kandidat- eller masterexamen i psykologi. Eller som kompetensutveckling om du är ute i arbetslivet. Det är naturligtvis också fullt möjligt att studera psykologi av den enkla anledningen att det är ett intressant ämne.

Är du redan psykolog kan du vidareutbilda dig till psykoterapeut eller handledare. Programmen är periodiserade, men vi annonserar här på vår webbplats när det är möjligt att söka igen.

Vi erbjuder också en hel del kurser som passar för lärare. Organisationer kan specialsy kurser genom att beställa en uppdragsutbildning.

Vad du än väljer är du varmt välkommen till oss!

Nya kurser som startar vårterminen 2018

 


Genvägar för studenter

 

Student vid Psykologiska institutionen

Institutionens sidor på Studentportalen. Här finns schema, kursplaner, studentservice mm.

Anmälan

Anmälan till fristående kurser och program inför höstterminen är normalt öppen 15/3-15/4 och inför vårterminen 15/9-15/10, för detaljer se antagning.se. Du anmäler dig på antagning.se.

Använd helst inte mobil eller surfplatta. Det finns en risk att du missar ett viktigt steg och att din anmälan därför inte skickas in.
 ----------------------------
Studera.nu hittar du värdefull studieinformation.

Vad gör en psykolog?

Psykologi som fortbildning

Sista chansen!

Under en begränsad tid kan du nu göra klart fristående kurser som har utgått.

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?