Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kunskap om människan

Psykologi är vetenskapen om människors tankar, känslor, beteende och samspel med andra. Psykologi berör hela vårt samhälle och här på institutionen forskar och undervisar vi exempelvis om människans utvecklingsfaser, om åldrande, arbetsliv, hälsa, miljö, missbruk och rättsväsen.

Psykologi i yrkeslivet

Kunskaper i psykologi är användbara i många sammanhang på arbetsmarknaden, exempelvis om du har en rådgivande roll eller om ditt arbete går ut på att interagera och kommunicerar med olika människor - till exempel medarbetare, kunder, folk inom affärsvärlden, klienter eller patienter.

Våra utbildningar

Hos oss kan du gå den femåriga yrkesutbildningen till psykolog. Du kan också läsa fristående kurser, som komplement i en annan utbildning eller för att ta en kandidat- eller masterexamen i psykologi. Eller som kompetensutveckling om du är ute i arbetslivet. Det är naturligtvis också fullt möjligt att studera psykologi av den enkla anledningen att det är ett intressant ämne.

Är du redan psykolog kan du vidareutbilda dig till psykoterapeut. Programmen är periodiserade, men vi annonserar här på vår webbplats när det är möjligt att söka igen. Vi erbjuder också akrediterade specialistkurser.

Vi erbjuder också en hel del kurser som passar för lärare. Organisationer kan specialsy kurser genom att beställa en uppdragsutbildning.

Vi har kurser på helfart, halvfart, dagtid och kvällstid. Vad du än väljer är du varmt välkommen till oss!

Anmälan

Anmälan till fristående kurser och program inför höstterminen är normalt öppen 15/3-15/4 och inför vårterminen 15/9-15/10, för detaljer se antagning.se. Det är också där du anmäler dig.

Använd helst inte mobil eller surfplatta. Det finns en risk att du missar ett viktigt steg och att din anmälan därför inte skickas in.

Sen anmälan

Kurser som eventuellt kommer att vara öppna för sen anmälan annonseras först efter urval 1. Till exempel: inför höstterminen 2018 öppnas dessa den 13 juli.

Tips: På Studera.nu hittar du värdefull studieinformation.

För dig som redan är student

Studentportalen finns det mesta du behöver och har nytta av under din tid som student.

psykologiska institutionens egna sidor på portalen hittar du vår studentservice och studievägledning, scheman, kursplaner, litteraturlistor, övningstentor, dagens salsbokningar, tentamensanmälan med mera.

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2020-05-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?