Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad vill jag bli - vad kan jag jobba med?

Dessa två frågor undrar många studenter över som är intresserade av att läsa till en filosofie kandidatexamen i psykologi. Motfrågor blir då - Vad vill du bli? Vad vill du jobba med?

Att ha goda kunskaper i psykologi är värdefullt inom de flesta yrken. Det är kombinationen av en filosofie kandidatexamen, ämneskunskaper i psykologi, valfria kurser, intressen, din samlade kompetens såsom egenskaper, kunskaper och erfarenheter som oftast avvgör inom vilket yrkesområde som du söker dig till.

För att få ordning på dina tankar kan det vara bra att tänka i termerna INÅT - UTÅT - FRAMÅT.

Inåt innebär att du blir medveten om dina egenskaper och kunskaper - att du gör en självinventering.

Utåt innebär att du undersöker omvärlden - vad arbetsgivare vill ha, hur arbetsmarknaden ser ut och att du skaffar dig branschkunskap, vilken utbildning du behöver samt vad som krävs för att få önskad examen.

Framåt innebär att du tänker på mål - vilka steg du behöver ta för att nå dit. Att du gör en plan och börjar arbeta praktiskt med dina idéer.

 

 

 

 

Studievägledning & karriärvägledning

Om du vill prata med någon för att reda ut dina tankar kring studier och karriär är du välkommen att kontakta oss studievägledare på psykologiska institutionen.

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2018-06-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?