Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Filosofie masterexamen i psykologi

Masterexamen uppnås efter avslutade kurser om sammanlagt 120 hp, av dessa måste minst 90 hp vara på avancerad nivå inom huvudområdet psykologi.

I de 90 hp på avancerad nivå inom huvudområdet ingår 30 hp kärn-/fördjupningskurser, två obligatoriska metodkurser om 15 hp vardera samt självständigt arbete (examensarbete) 30 hp.
Resterande 30 hp kan vara på grund- eller avancerad nivå inom psykologi eller annat område.

Examenskraven finns specificerade i den lokala examensbeskrivningen.

Helfartsstudier innebär att man läser 30 hp per termin, så räkna med att en masterexamen tar två år att läsa.

Se hela vårt samlade kursutbud i psykologi, inklusive länkar till kursplan och anmälan

Ansökan om examen:

När du är klar med dina studier måste du själv ansöka om examen på Sektionen för examen. Du tar ut examen vid den universitet/högskola du läst den sista av de kurser som ska ingå i examen.

Studievägledning:

Har du frågor om studiegången till en filosofie masterexamen i psykologi eller vill du diskutera dina studier och eventuella karriärval är du välkommen att kontakta studievägledaren för kurser på avancerad nivå: elin.carlfalk@gu.se

Studievägledning

Har du frågor om studiegången till en filosofie masterexamen i psykologi eller vill du diskutera dina studier och eventuella karriärval är du välkommen att kontakta Elin Carlfalk, tel: 031 786 6766, e-post: elin.carlfalk@gu.se

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2019-11-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?