Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personlighet, psykisk hälsa och beroende

Avancerad nivå, halvfart, kväll

Ett beroende av alkohol eller narkotika påverkar hjärnan både fysiologiskt och psykologiskt och kan därmed påverka en persons psykiska hälsa och personlighet. I den kursen här får du kunskap om på vilka sätt, men också omvänt – hur människor med olika personlighetsegenskaper eller former av psykisk ohälsa lättare utvecklar beroende vid olika skeenden eller kriser i livet.

Kursen vänder sig till dig, som i ditt arbete kommer i kontakt med personer som har problem med alkohol eller narkotika och som vill få fördjupad kunskap om hur psykologiska processer och psykiatriska svårigheter tar sig uttryck i ett beroende. Kursen passar också dig som har ett forskningsintresse och som vill ta en masterexamen inom området.

Kursen är på avancerad nivå och du behöver ha en högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 högskolepoäng. Kursen ges på halvfart.

Anmälan: Personlighet, psykisk hälsa och beroende, 15 hp, kurskod: PX2106
 Läs mer om forskning och samarbeten inom hälsopsykologi och beroendepsykologi på psykologiska institutionen.

 

Bild: Pexels, Helena Lopes

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2019-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?