Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledarutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 hp

Handledarutbildningen är för dig som har läst en psykoterapiutbildning mot kognitiv beteendeterapi, har psykoterapeutlegitimation, dokumenterad handledarerfarenhet efter psykoterapeututbildningen och har pågående handledningsuppdrag.

Utbildningen syftar till att den studerande ska förvärva sådana kunskaper och färdigheter som erfordras för att kunna utöva handledning och undervisa i psykoterapi på specialistnivå. Detta innefattar kompetens att handleda och utbilda inom ramen för psykoterapi- och psykoterapeututbildningar samt verksamhetshandledning.

Utbildningen består av fem delkurser som behandlar handledningens teorier och metoder, etiska och juridiska aspekter på psykoterapihandledning, handlett handledningsarbete, pedagogisk metodik och examensarbete. Delkurserna följer efter varandra, med undantag av det handledda handledningsarbetet som går parallellt med de andra delkurserna.

Utbildningen går på halvfart under tre terminer och är schemalagd en dag per vecka, vilket innebär att utbildningen startar höstterminen 2017 och avslutas höstterminen 2018.

För att vara behörig till handledarutbildningen måste du ha ett eget kontrakterat handledningsuppdrag under studietiden. För mer detaljer kring examinationsformer se kursplan PT2410 Handledarutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi.

Förkunskapskrav:

  • psykoterapiutbildning med inriktning på kognitiv beteendeterapi samt psykoterapeutlegitimation
  • dokumenterad handledarerfarenhet efter grundläggande psykoterapeututbildning
  • eget kontrakterat handledningsuppdrag under studietiden

Urval:

  • erfarenhet av psykoterapeutiska arbetsuppgifter
  • erhållen handledning
  • egna handledningsuppdrag
  • erfarenhet av att förmedla kunskaper och färdigheter i psykoterapi
  • forskarerfarenhet

Ansökan:

Handledarutbildning i psykoterapi, KBT 45 hp kommer att starta höstterminen 2017 och Handledarutbildning i psykoterapi PDT 45 hp kommer att starta vårterminen 2019. Denna utbildning ges inte med regelbundenhet men kan tidigast starta nästa gång höstterminen 2020.

Ansökan

Meritsammanställning

Fyll i ansökan samt meritsammanställningen och skicka per post tillsammans med bilagor till:

Psykologiska institutionen
Att. Kristina Ahlström
Handledarutbildning i psykoterapi, KBT
Box 500
405 30 Göteborg

Sidansvarig: Kristina Ahlström|Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?