Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Många vägar för lärare inom ämnet psykologi

Vill du bli lärare i psykologi eller är du lärare och vill kompetensutveckla dig?

Har du studerat psykologi, men inte har en lärarutbildning kan du gå en kompletterande pedagogisk utbildning och hos oss läsa de kurser i psykologi du eventuellt saknar för att uppfylla kraven. Vi ger även en rad fristående kurser som du kan välja emellan om du vill skaffa dig mer kunskap inom ett eller flera områden inom psykologi. Du kan också läsa fristående kurser för att utöka din lärarbehörighet.

Möjligheten finns också att beställa uppdragsutbildningar och då skräddarsyr vi kursen efter den beställande gruppens önskemål och behov.

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU)

För dig som har läst psykologi som fristående kurser kan KPU vara aktuellt om du vill bli lärare i psykologi.

 Behörighetskrav, se menyn.

Utökad behörighet i lärarlegitimationen

Vill du ha utökad ämnesbehörighet psykologi i din lärarlegitimation, kan du läsa fristående kurser i psykologi vid Psykologiska institutionen. För studiegång, se menyn.

Fristående kurser

Flera av våra fristående kurser kan vara relevanta för lärare som vill kompetensutveckla sig. Här har vi listat några av de kurser som inte kräver att man har studerat psykologi innan:

Hela vårt kursutbud hittar du här.  

Det gamla och nya Ämneslärarprogrammet

På det gamla Ämneslärarprogrammet (LP01) som startade 2001 och som hade sin sista antagningstermin vårterminen 2011 gick det att läsa psykologi som ett tilläggsämne.  

På det nya Ämneslärarprogrammet (LP11) som startade hösten 2011 finns inte längre psykologi kvar som ämne. Om du vill, kan du, när du läst klart programmet och fått din lärarlegitimation läsa fristående kurser i psykologi och därmed utöka din behörighet med psykologi i lärarlegitimationen. För studiegång se Utökad behörighet i lärarlegitimationen, i menyn.

Lärarutbildningens hemsida

Uppdragsutbildningar

Exempel på intressanta ämnen för lärare kan vara: identitetsutveckling/tonår, psykisk hälsa/ohälsa hos barn och ungdomar, läs- och skrivsvårigheter, eller barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik. Kontakta oss gärna om du har frågor eller idéer.

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2019-03-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?