Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till psykologiska institutionen!

Har du sökt till vårterminen 2018? Här är en checklista med 8 punkter för vad du behöver göra:

 1. Kontrollera det nationella antagningsbeskedet
  Den 8 december ska du ha fått ditt nationella antagningsbesked från www.antagning.se.
   
 2. Har du sökt en kurs/program men inte fått något  antagningsbesked?
  Gå in på ditt konto på www.antagning.se och kontrollera att du har angivit rätt e-postadress. Där kan du även hitta ditt antagningsbesked.

  Vi på Psykologiska institutionen använder den e-postadressen som du har uppgivit på www.antagning.se när det gäller all viktig kommunikation om din antagning. Därför är det viktigt att du har uppgett rätt e-postadress där!
   
 3. Svara på det nationella antagningsbeskedet senast 19 december!
  Alla antagna och reservplacerade måste besvara det nationella antagningsbeskedet på www.antagning.se, senast tisdagen den 19 december 2017, för att få behålla sin plats.
   
 4. Registrera dig på din kurs
  Alla antagna måste registrera sig via Ladok på webb, universitets system för studiedokumentation. Observera att registreringsperioden skiljer sig mellan olika kurser. Vilken registreringsperiod som gäller för den kurs du är antagen till hittar du på den här sidan. Om du inte är registrerad senast i samband med kursstart stryks du automatiskt från antagningslistan och förlorar din plats.

  Det är viktigt att du använder en dator när du registrerar dig och inte en mobil eller surfplatta. Om du använder en mobil eller surfplatta finns det en risk att du missar ett viktigt steg och att din registrering därför inte går igenom.

  Registrera dig på kurs
   
 5. Kontrollera din registrering
  Du är själv ansvarig för att kontrollera att registreringen har gått igenom. Detta kan du göra genom Ladoktjänsterna i Studentportalen. Får du problem med din registrering är det viktigt att du omedelbart kontaktar Studentservice, dock senast vid kursstart. Kontakt ska ske via mail: studentservice@psy.gu.se
   
 6. Obligatorisk närvaro på introduktionstillfället
  Om du inte kan gå på det obligatoriska introduktionstillfället måste du meddela kursledaren. Vem som är kursledare hittar du i kursledarlistan nedan.
   
 7. Uttagen lärarexamen?
  Du som är antagen och ska läsa PX1100 Psykologi: Grundkurs, PX1200 Psykologi: Fortsättningskurs eller PX1500 Psykologi: Forskningsmetod och kandidatuppsats och har en färdig lärarexamen ska höra av dig till Marie Lomberg eftersom du behöver en särskild registrering på kursen. Skicka ett mejl mellan måndagen 8 januari – måndagen 15 januari 2018 med ditt namn, personnummer och skriv vilken kurs som du ska registreras på: marie.lomberg@psy.gu.se så hjälper hon dig med registreringen.
   
 8. Du som har beteckningen ”VI” i anmärkningskolumnen på antagningsbeskedet
  Måste komma personligen till Studentservice och visa upp handlingar som visar att du uppfyller förkunskapskraven för kursen. Detta gäller inte er som under HT17 läst en 30 hp behörighetsgivande kurs och som klarat av minst 20 hp på den kursen vid kursstart VT18.

Ny student? Lär känna Studentportalen

På universitetets Studentportal hittar du en mängd matnyttig information som rör både dina studier och din vardag. Det är också här du kommer åt de webbtjänster du behöver under din studietid.

CHECKLISTA: På sidan Kom i gång som ny student listas vad du behöver göra. Här får du reda på hur du aktiverar ditt studentkonto (krävs för att komma åt vissa webbtjänster), registrerar dig, skaffar GU-kort, hänvisar din e-post, samt loggar in på lärplattformen GUL.

psykologiska institutionens egna sidor på Studentportalen hittar du studierelaterad information om din kurs eller ditt program, till exempel schema, kursplaner, studentservice med mera.

Avbrott av studier (tidigt avbrott eller avbrott senare)

Vill du av någon anledning hoppa av kursen är det viktigt att du vet vilka tidsramar som gäller och hur du går tillväga.

Regler som gäller om du inte avser att läsa klart kursen inom dess tidsram (pdf)

Anstånd med studiestart

Är du antagen till en utbildning men är förhindrad att ta din utbildningsplats i anspråk kan du i undantagsfall få anstånd med studiestarten: Ansökningsblankett och information

Kursplaner, litteraturlistor och schema

hittar du på institutionens egna sidor på Studentportalen.

Kursledare

Kursledare vårterminen 2018 (pdf)
Kontaktuppgifter hittar du i vår personallista.

Kurslitteratur

Du kan köpa eller låna kurslitteratur. Läs mer på universitetsbibliotekets sida om kursbokslån.

Några genvägar till sidor på Studentportalen

Övrigt

 • Studentkåren: Göta studentkår representerar studenter på bland annat samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.
 • Studentprästerna: Svenska kyrkans studentprästerna erbjuder kostnadsfria enskilda samtal för studenter.Samtalen är öppna för vem som helst, oavsett tro eller livsåskådning. Studentprästerna har tystnadsplikt!
 • Språkhandledning vid Samhällsvetenskapliga fakulteten: resurser som rör akademiskt skrivande och språkutveckling för dig som studerar vid fakulteten.

 

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?